Kanlıpınar mevkisindeki etkinlikte İl Müftüsü Bekir Gerek, Eskişehir Orman Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Bozan ile beraberindekiler, Hızırbey İmam Hatip, Plevne Özel İdare ve Murat Atılgan ortaokullarının öğrencileriyle fidanları toprakla buluşturarak can suyu verdi.

eskişehir-fidan-dikimi-22

Müftü Gerek, programda yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in 100'üncü yılının kutlandığını hatırlattı.

eskişehir-fidan-dikimi-66

- "Geleceğe nefes' düsturuyla hareket ediyoruz"

Vatan topraklarının kan dökülerek kazanıldığını dile getiren Gerek, şöyle konuştu:

"Peygamber Efendimiz, 'Kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikin' buyurmuştur. Orman hayattır, vatandır ve gelecektir. 'Geleceğe nefes' sloganıyla bu ormanlar oluşturulmaktadır. Diyanet olarak bu manada sloganımız 'Bir fidan, bir iyilik' olmuştur. 'Geleceğe nefes' düsturuyla hareket ediyoruz. Bundan 3 sene önce de 50 dönümlük arazide fidanların bedellerini ödeyerek hatıra ormanı oluşturmuştuk. Bugün de bu ormanımızı, Cumhuriyet'imizin 100'üncü yılı anısına taçlandırıyoruz. Bu ormanlarla oksijen artacak, kuşlar buralara konacak. Yağmurumuz artacak."

eskişehir-fidan-dikimi-44

Orman Bölge Müdür Yardımcısı Bozan da ağaç dikiminin çevre üzerindeki olumlu etkilerine değindi.
Ormanların oksijen oranını artırdığına dikkati çeken Bozan, "Bu nedenle bizler, burada kutsal bir görev yapıyoruz. Ağaçlandırma yaparak dünyanın daha yaşanılabilir hale gelmesini sağlıyoruz. Küresel ısınma ve iklim değişikliğiyle mücadele için yapmamız gereken şey, fidan dikerek ormanlaştırma oranını artırmak." dedi.

eskişehir-fidan-dikimi-55

Yapılan duanın ardından İl Müftüsü Gerek, fidan dikiminin ardından öğrencilere çorba dağıttı.

eskişehir-fidan-dikimi-33

Kaynak: AA