Yaptığı bir seyahatte Müslümanlardan etkilenen Dennis Ludwig, memleketi Romanya'ya dönüşünde SİBİU Eyüp Sultan Camii'ne gelerek İslam'ı ve Müslümanları tanımak istediğini söyledi.
Diyanet İşleri Başkanlığınca SİBİU Eyüp Sultan Camii'nde görevlendirilen Numan Uçar ise Ludwig'i bilgilendirerek Kur'an-ı Kerim başta olmak üzere İslam'ı ve Müslümanları anlatan çeşitli kitap önerileri sundu.
Din görevlisi Numan Uçar rehberliğinde yaklaşık 6 ay süren okuma ve araştırmalar sonucunda Müslüman olmaya karar veren Dennis Ludwig için camide "İhtida Merasimi" gerçekleştirildi.

Merasimde Ludwig'in İslam ile tanışma sürecini paylaşan din görevlisi Uçar, "Bugün genç bir kardeşimizin İslam'la yeniden doğuşuna şahitlik ediyoruz. Bu dünyada insanın en büyük sermayesi gençliği, parası, makamı veya sahip oldukları değildir. Asıl sermayesi imanıdır, güzel ahlakıdır ve Allah ile kurduğu bağdır. Hamdolsun Dennis kardeşimizde yaklaşık altı aylık bir yolculuğun ardından İslam ile müşerref oldu. Gerçek nimete kavuştu. Rabbim imanını sağlam, kalbini temiz, yolunu hayırlı eylesin. Seni haramdan uzak, helale yakın, anne babasına hayırlı, insanlara faydalı bir kul eylesin." diye konuştu.
Şahitler huzurunda Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Dennis Ludwig ise yaşadığı heyecan ve mutluluğu paylaşarak kendisine rehberlik eden din görevlisi Uçar'a teşekkür etti.
Yapılan dua ile sona eren merasimde cami cemaati Dennis Ludwig'i sarılarak tebrik etti.
Next





