Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi İbrahim Noğman, Iğdır İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen programda din görevlileriyle bir araya geldi.

“Görevde Sadakat ve Kurumsal Aidiyet” başlığıyla gerçekleştirilen konferans, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Iğdır İl Müftüsü Zahit Demirel, din görevlilerinin toplumun dini ve ahlaki hayatındaki rehberlik rolüne dikkat çekerek, programın hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Iğdır Konferans 11-2

Konferansta konuşan İbrahim Noğman, imamlık ve din görevliliğinin son derece ulvi ve sorumluluk gerektiren bir vazife olduğunu vurguladı. Din görevlilerinin yalnızca görev yaptıkları mekânlarda değil, hayatın her alanında İslam’ı temsil ettiklerini ifade eden Noğman, görev bilinci, sadakat ve kurumsal aidiyetin önemine dikkat çekti.

Din görevlisinin zamanını, emeğini, ahlakını ve şahsiyetini Allah yolunda adamasının en büyük fedakarlık olduğunu belirten Noğman, "İmamlık, sadece belli vakitlerde camide görev yapmak değildir. Bu görev, hayatın her alanında İslam’ı temsil etme sorumluluğunu da beraberinde getirir. Din görevlisi, bulunduğu yerde güvenin, istikametin ve ahlaki duruşun sembolü olmalıdır. Görevde sadakat, kurumumuza ve milletimize karşı taşıdığımız sorumluluğun bir gereğidir. Kurumsal aidiyet bilinciyle hareket eden her din görevlisi, Diyanet teşkilatının vakarını ve itibarını güçlendirmektedir." dedi.

Program, soru-cevap bölümünün ardından katılımcıların toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Iğdır Konferans 33

Öte yandan Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi iş birliğinde düzenlenen konferansta konuşan İbrahim Noğman, insanın yaptığı işin hakkını vermesi gerektiğini vurguladı.

Dinin güzel bir dil ile anlatılmasının önemine dikkat çeken Noğman, görev bilinci ve kurumsal sorumluluk konularına değindi.

Programın ardından İbrahim Noğman, üniversite yerleşkesinde bulunan diyanet gençlik merkezinde öğrencilerle bir araya geldi.