Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde Siirt İl Müftülüğü tarafından "2021 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası” etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'i (s.a.s.) tanıma, onun mesajını anlama, gençlerin milli ve manevi duygularını geliştirme amacıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri İl Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu tarafından takdim edildi. 

İl Müftülüğünde düzenlenen Ödül Takdim Töreni'nde konuşan İl Müftüsü Kapıcıoğlu, "Güzel kitabımız Kur'an-ı Kerim'in ilk emri 'Oku!'dur. Biz de hep birlikte okumaya, yazmaya, araştırmaya devam edeceğiz." dedi.

Müftü Kapıcıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Genç demek hazine demektir. Bu manada her bir çocuğumuz, gencimiz anne babasının, milletimizin ve devletimizin en kıymetli hazineleridir. Milletimizin ve devletimizin istikbali, Allah'ın izniyle milli ve manevi değerlerle donatılmış olan siz gençlerimizin eliyle şekillenecektir. Onun için okuyan gençliğe çok ihtiyacımız var. Kitap okuma, yazma, araştırma alışkanlığımız artarak devam etmeli. Dereceye girenleri tebrik ediyor, başarılarının devamını bekliyoruz."

Editör: Mehmet Çalışkan