Ankara'da çeşitli temaslarda bulunan Eskişehir İl Müftüsü Bekir Gerek, Diyanet Haber'i ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında Diyanet Haber'i de ziyaret eden Eskişehir İl Müftüsü Gerek, Diyanet teşkilatının dijital mecrada Diyanet Haber ile var olduğunu dile getirdi.

- Diyanet Haber taşranın sesi oldu

Diyanet Haber'in "taşranın sesi" olduğunu belirten Müftü Gerek, "Yaşadığımız koronavirüs salgını ile din hizmetinde daha da önem kazanan sosyal paylaşım mecraları ve dijital ortamlar, vatandaşlara ulaşma noktasında bizim en önemli aracımız haline geldi. Toplumu sahih dini bilgiyle buluşturma görevini ifa eden Diyanet İşleri Başkanlığımızın hizmetlerini topluma tanıtma, taşradaki din görevlilerinin sesini duyurma noktasında Diyanet Haber bizim sesimiz, dijital platformlardaki varlığımız oldu." dedi.

- Amaç reklam değil tanıtım

Reklam ve tanıtım kavramları arasındaki ayrıma dikkati çeken Gerek, "Dijital bir çağdayız ve siz dijital dünyada yer almazsanız, buralarda kendinizi tanıtmazsanız yok sayılırsınız. Bundan dolayı Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı başta olmak üzere il ve ilçe müftülüklerinin faaliyetlerinin paylaşılması, haberleştirilmesi asla reklam değildir. Bizlerin de amacı zaten reklam değil tanıtımdır. Bu noktada Diyanet Haber, dijital platformlarda ve basında Diyanet'imizin vitrinidir. Bizi tanıtan, hizmetlerimizi duyuran, teşkilatımıza dair doğru bilgi ve haberi personelimize ve vatandaşlarımıza hızlı bir şekilde ulaşmasını sağlayan iletişim yolumuzdur. Dijital mecradaki bu gücü çok iyi kullanmalı ve varlığımızı daha güçlü bir şekilde hissettirmeliyiz." diye konuştu.

- Alanında uzman personelle taşrada daha etkin olunmalı

Toplumu sahih dini bilgi ile aydınlatma görevini ifa eden Diyanet İşleri Başkanlığının dijital mecrada yer almasının elzem olduğunu kaydeden Eskişehir Müftüsü Gerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Diyanet Haber'in alanında uzman, kalemi güçlü, iletişim mezunu personellerinin sağlam bir kadrolaşma ile taşrada daha etkin olması gerekiyor. İl ve ilçe müftülükleri bu işin önemini kavramalı ve Başkanlığımızın resmi haber sitesi Diyanet Haber'i çok daha iyi kullanarak sesini duyurmalıdır. Bu vesileyle Yunus diyarı Eskişehir'de Başkanlığımız adına İl ve ilçe müftülüklerimizle birlikte yürüttüğümüz faaliyetlerimizin tanıtımlarına vermiş olduğunuz desteklerden dolayı; sevgi ile gönüller inşa eden, iyilik hareketleri ile kardeşlik köprüleri kuran din görevlilerimizin ve TDV gönüllülerimizin sesi olduğunuz için Diyanet Haber ekibine çok teşekkür ediyorum."

Editör: Mehmet Çalışkan