Diyanet İşleri Başkanlığı 2022-2023 Umre Organizasyonu ileDüzce'den umre yapmak üzere kutsal topraklara gidecek olan vatandaşlara umre semineri düzenlendi.

İl Müftülüğünce düzenlenen seminerde umreye gidecek olan vatandaşlara hitap eden İl Müftüsü Rüstem Can, "Ey insanlar! Sizi ve sizden öncekileri yoktan var eden  rabbinize kulluk edin ki takvayı elde edebilesiniz." Ayet-i Kerimesini hatırlatarak şunları kaydetti:

"Allah (cc) sevdiği kulunu yanında görmek, muhabbetiyle buluşturmak ister. Yüce mevlaya yakınlığın ve muhabbetin elde ediliş yollarından biri de Beytullahı ve Peygamberimizi (sav) ziyarettir. Beytullaha ulaştığınızda bütün dünyadan kopuyorsunuz. Çoluk, çocuk, torunlar servetiniz dünyanız vs. hiç biri gündeminize gelmiyor. Mevlamız ile baş başa kalıyorsunuz. Bu yolculuğa çıkmadan önce kendimizi bir tartalım. Hangi hal ile gidiyoruz. Mevlamızın bizi yarattığı zamandaki  saflığı safiyeti temizliğimiz ile şuanki halimizi yan yana getirelim. Kişi Allah (cc) nazarındaki konumunu görmek istiyorsa dünyadaki yaptığı işlere baksın."

Umre yolculuğundaki en büyük hedefin bu yolculuğu bir takva yolcuğuna dönüştürmek olduğunu ifade eden Müftü Can, "Oraya bizler Beytullah'ta yoğrulmak, Efendimizin huzurunda teslimiyetimizi, samimiyetimizi, muhabbetimizi ve rabbimizin sevdiği bir kul olarak beytimize dönebilmek için gayretimizi göstermeli ve bu temizliği de hayatımızın sonuna kadar sürdürebilmeliyiz." diye konuştu.

Seminer İl Müftü Yardımcısı Yavuz Horoz'un "Umre Yolculuğuna Çıkmadan Önce Maddi/Manevi Hazırlık", "Umrenin Hikmeti ve Umrede ki Sembollerin Anlamı" konulu sunumlarıyla devam etti.

İl Müftü Yardımcısı Derya Topalcık ise "Kadınlara Özgü Konular" hakkında bilgiler verildi.

Seminer sonunda umreye gidecek vatandaşlara sağlık ekipleri tarafından aşıları yapıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan