İstanbul Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) İstanbul Şubesi, 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında "Şehitlerimize Hatim ile Türkiye Motosiklet Turu" düzenliyor.

Bu kapsamda İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, şehitler için motosiklet sürerken Kur'an-ı Kerimi hatmedecek İstanbul Haseki Reisülkurra Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Eğitim Görevlisi Hafız Abdullah Özkan'ı yolcu etti.

motorcu-hafız-33

"Hudut Kalkanı Manevi Operasyonu"

İl Müftülüğü önünden başlayan yolculuk hakkında bilgi veren Hafız Özkan, "15 Temmuz'u ve şehitlerimizi unutturmamak için hazırladığımız bir farkındalık projesi olan yolculuğumuzda rotamızı Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı olan 2023 yılına ithafen 'Hudut Kalkanı Manevi Operasyonu' sloganı ile '2023 yılında 2023 kilometre boyunca bir hatim' okunacak şekilde Türkiye Kara Sınır Hattı'nda belirledik." dedi.

Vatanın manevi muhafazası için Kara Sınır Hattı boyunca hatim okuyacak

Tarihte şehirlerin Kur'an'la manevi olarak zırhlandığını belirten Özkan, "Aziz milletimiz, tarih boyunca yazdığı destanların yanı sıra bazı dönemlerde, yaşadıkları şehirlerin çevresini at ile seyir halinde çevrelerken Kur’an-ı Kerim hatmi şerifini vatanın manevi muhafazası niyetiyle okumuşlar ve manevi olarak zırhlamışlardır. Tarihimizdeki bu geleneğimizden alınan ilhamla 'günümüzün demir atı' olan motosiklet ile ülkemiz kara sınır hattı boyunca seyir esnasında Kur’an-ı Kerim hatm-i şerifi okuyarak ülkemize sınır ötesinden gelebilecek tehlikelere karşı manevi bir kalkan olması niyeti ile bu projeyi 2016 yılında başlatmıştık." diye konuştu.

motorcu-hafız-22

Şehit Eren Bülbül’ün kabri başında başlayacak hatim,  Hatay Yayladağı Sınır Kapısı’nda tamamlanacak

Özkan, "Bu yılki rotamızda hatim başlangıç noktası; hain teröristlerin yerini askerimize göstererek yardımcı olduğu için hain teröristler tarafından şehit edilen, Trabzon Maçka Köprüyanı Köyü’nde medfûn olan Şehit Eren Bülbül’ün kabri olacak. Sonra Artvin Sarp Sınır Kapısı’na geçilecek. Oradan Hatay Yayladağı Sınır Kapısı’na kadar okunan tilavet devam edecek. Hatay Yayladağı Sınır Kapısı’na ulaşıldığında Nas Suresi ile hatim tamamlanmış olacak." ifadelerini kullandı.

Hatim duası Şehit Ömer Halisdemir’in kabri başında yapılacak

Eğitim görevlisi Özkan, "Hatim duası ise 15 Temmuz hain darbe kalkışmasında Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı ele geçirmeye çalışan teröristi etkisiz hale getirerek hain planları bozduğu için diğer teröristlerce şehit edilen, Niğde Bor Çukurkuyu Beldesi’nde medfûn kahraman Şehit Ömer Halisdemir’in kabri başında yapılacak." bilgisini paylaştı.

Özkan, projeye desteklerinden dolayı İstanbul Müftüsü ve TDV İstanbul Şubesi Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş ile TDV İstanbul Şube Yöneticisi Mehmet Fatih Sönmez'e teşekkür etti.

Editör: Ömer Ceylan