Gaziantep İl Müftülüğü 2020-2021 eğitim-öğretim dönemi öncesinde Kur’an kursu öğreticilerine yönelik "Kur’an Kursları Eğitime Hazırlık Semineri" düzenledi.

Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek düzenlenen seminerde, katılımcılar, İl Sağlık Müdürlüğünce  Covid-19 salgını hakkında bilgilendirildi.

Dr. Erdal Özdemir, Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında Kur’an kurslarında alınacak tedbirler konusunda bilgi verdi.

İl Müftü Yardımcısı Hayriye Aydın, "2020-2021 Kur’an Kursları Uygulama Esasları" konulu sunum yaptı.

Seminere video konferans üzerinden katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Sedide Akbulut ise Kur’an kurslarında yürütülen hizmetler kapsamında, salgın sürecine bağlı olarak Başkanlığın planladığı eğitim faaliyetleri hakkında bilgi verdi. 

Ayrıca seminerde Kur'an kursu öğreticileri kurslarda yürütülecek eğitim hizmetlerinde Sağlık Bakanlığının uyarılarının hedef kitle ile paylaşılması ve bu yönde bir bilinç oluşturulması noktasında bilgilendirildi. 

Seminerin kapanışında konuşan İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, toplumun sahih dini bilgiye ulaşmasında Kur'an kurslarının önemine dikkat çekerek, bu alanda hizmet veren Kur-an kursu öğreticilerine teşekkür etti.

Editör: Mehmet Çalışkan