Diyanet İşleri Başkanlığınca Kur'an kurslarına katılımı artırmak, hafızlık eğitimini ve Kur'an-ı Kerimi yüzünden güzel okumayı teşvik etmek amacıyla hafızlık eğitimi verilen Kur'an kurslarında okuyan öğrenciler arasında düzenlenen "Kız Öğrenciler Arası Kur'an-ı Kerimi Yüzünden Güzel Okuma Yarışması" Türkiye finali Zonguldak’ta yapıldı.

Zonguldak İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen yarışmaya,  belirli bir takvim çerçevesinde ilçe, il ve bölge birincisi olan 7 kız öğrenci katıldı.

Yarışmanın açışında konuşan İl Müftüsü Aşır Durgun, “Türkiye finalinin ilimizde yapılmasını sağlayan Diyanet İşleri Başkanlığımıza teşekkür ederim. Her bir bölgeden finalist olarak Türkiye finaline katılan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Bu yavrularımızın yetişmesinde emeği olan başta velilerimiz olmak üzere tüm görevlilerimize de şükranlarımı sunuyorum.” dedi. 

Ardından konuşan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ın eşi Fatma Tutulmaz, “Hz. Peygamber (s.a.s) yıllar öncesinden mesajı vermiştir; ‘Sizin en hayırlınız, Kur’an’ı öğrenen ve öğreteninizdir.’ Şimdi burada bulunan sizler, Kur’an’ı öğrenen ve öğretenlersiniz. Bu müjdeye mazhar olanlara selam olsun. Biz Müslümanların görevi Kur’an okumasını öğrenmek, okuduğunu anlamak ve okuyup anladığıyla amel etmek ve onu hayata aktarmaktır.” diye konuştu.

Gaziantep Hacı Ahmet Ziylan Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Kerim Şükrü Ünlü başkanlığındaki komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucunda Kocaeli Derince Çenedağ Kız Kur’an Kursu öğrencisi Rabia Bülbül Türkiye birincisi oldu.

Adana Seyhan Hacı Fatma Feride Hatun Kız Kur’an Kursu öğrencisi Esra Akdeniz ikinci, Van İpekyolu Aişe-i Sıddıka Kız Kur’an Kursu öğrencisi Kübra Polat ise üçüncü oldu.

Yarışmanın sonunda yarışmaya katılan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Editör: Mehmet Çalışkan