Kayseri İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kayseri şubeleri iş birliğinde Kayseri’de özel bir fabrikada yaptırılan 10 adet konteyner, depremin merkez üssü Kahramanmaraş’a gönderildi.

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından bölgede kurulan konteyner kente gönderilen özel yapım ısı yalıtımlı ve su geçirmez konteynerlerin yanı sıra  konteyner üretimlerine de aralıksız devam edildiği bildirildi.

Kayseri İl Müftü Yardımcılarından Dr. Dursun Sarı konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın talimatları ile özellikle Kayseri İl Müftülüğümüz koordinesinde ilk günden itibaren Kahramanmaraş başta olmak üzere tüm deprem bölgelerimize ayni ve nakdi yardımlarımızı gönderdik.  Daha önce ilk etapta hızlı bir şekilde 20 adet konteyneri hazır hale getirip bölgeye göndermiştik. Şimdi de 10 adet, 21 m2 ebadında, içerisinde mutfağı banyosu tuvaleti ve oturma odası ile 4 kişilik bir ailenin rahatlıkla kalabileceği yaşam alanına mevcut olan konteynerları Kahramanmaraş’ın Afşin ve Türkoğlu ilçelerine gönderiyoruz.  Maddi ve manevi destek olan herkesten Allah razı olsun. Bundan sonrada tüm imkanlarımız ile ülkemiz için canla başla çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Editör: Ömer Ceylan