Rize’nin şirin ilçesi Kalkandere’ye yaklaşık dört ay önce atanan ilçe Müftüsü Abdulhalim Erkoç, kendi personelleri olan Mustafa ve Seval çiftinin nikahını kıyarak evlenme kütüğünü imzalattı.

İlçe müftülüğünde gerçekleştirilen nikâh töreninde Mustafa ve Seval çifti dualarla dünya evine girdi.

Çifte bir ömür mutluluk dileyerek onlara ailenin önemini anlatan ilçe Müftüsü Abdulhalim Erkoç, ailenin olmazsa olmazı olan fedakârlık ve sorumluluk bilincinin önemini ayet ve hadislerle anlattı. 

Müftü Erkoç, Peygamber Efendimizin hayatından örnekler vererek eşlerin sorumluluklarını, aile kurmanın ehemmiyetini, eşlerin birbirlerinin ailelerine saygı ve sevgi ölçüsünde hareket etmelerini, iyi günde olduğu gibi sıkıntılı günlerde de birbirlerinin destekçisi olmalarını tavsiye etti.

Müftü Erkoç, Cenab-ı Hakk’ın Vedûd isminden bahsederek genç çiftlerden karşılıksız sevgiyi düstur edinmelerini istedi.

Hz. Peygamberin "Sizin en hayırlınız ailesine hayırlı olanınızdır ve ben ailesine en hayırlı olanınızım" sözünü hatırlatan Müftü Erkoç, eşlerin birbirlerine güven duymaları, birbirlerine bağlı olmaları, problemler karşısında sabırlı ve anlayışlı olmaları gerektiğini hatırlattı.

Yapılan nikah duasının ardından gençleri tebrik eden ilçe Müftüsü Abdulhalim Erkoç, evlilik cüzdanını çifte teslim etti.
 

Editör: Mehmet Çalışkan