İzmir İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğinde "Koruyucu Aile Olmak" konulu panel düzenlendi.

Bilal Saygılı Camii Konferans Salonu’nda gerçekleşen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açış konuşmasını yapan İl Müftü vekili Rahmi Yiğit, "Yetimler ve kimsesizler  topluma emanet edilmiş bireylerdir. Rasulululah (sas) 'Kul kardeşine destek verdikçe, onun yanında olduğu  müddetçe Allah da  o kuluna desteğe devam eder.' buyurmuşlardır. Bizler de dün olduğu gibi bugün ve  her daim yetimlerin, kimsesizlerin yanındayız. Onlara her türlü desteği vermeye hazırız." dedi.

izmir-panel-22

Programda konuşan İl Müftü Yardımcısı Şadiye Yılmaz,  "Dünyanın pek çok bölgesinde olduğu gibi ülkemizde de çeşitli nedenlerle terk edilmiş, korunmaya muhtaç ve kimsesiz çocuklar, sevgi ve şefkate, sıcak, huzurlu bir aile ortamına ihtiyaç duymaktadır. Ülkemizde kendi ailelerinin yanında bakılamayan çocuklar devlet tarafından sahiplenilmekte, bakım ve gözetimleri sosyal hizmet kurumları aracılığıyla yapılmaktadır. Başkanlığımızca, kurum bakımı altındaki çocuklarımızın aile ortamında korunup kollanmasını ve ‘Din görevlilerimizin olumlu rol model’ olacağı ilkesi gereğince 30 Haziran Koruyucu Aile Günü’n de tüm yurtta ‘Bir Yetime Aile Olmak’ temalı paneller düzenlemektedir." ifadelerini kaydetti.

İl Müftü Yardımcısı Yılmaz, "Kerim Kitabımız Kuran  yetimleri himaye etmeyi, koruyup gözetmeyi emreder. Kendisi de bir yetim olan peygamberimiz hem kendisi yetim ve kimsesizlere sahip çıkmış  hem de Ashabına  bunu tavsiye etmiştir. Rasulullah’ın hayatına baktığımız da onun yetimlere, kimsesizlere nasıl sahip çıktığını, himaye ettiğini gösteren çok sayıda örnek görürüz." dedi.

İzmir İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu İl koordinatörü Sema Güneş'in "Dini Referanslar Bağlamında Koruyucu Ailelik" konulu sunumu ile devam eden panelde  Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Koruyucu Aile Hizmetleri Psikoloğu Ali Yücel, “Nasıl Koruyucu Aile Olunur?” konulu sunum yaptı.

Koruyucu ailelik yapan Kur’an Kursu Öğreticisi Çiğdem Bakar'ın "Tecrübe Paylaşımı" ile devam eden program panelistlere plaket takdimi ve katılımcılara yapılan ikram ile son buldu.

Editör: Ömer Ceylan