Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla Ankara’da düzenlenen "2022 Yılı Vekaletle Kurban Tanıtım Toplantısı"nda, 2022 yılında kurbanlarını Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) organizasyonuyla vekaleten kestirecek vatandaşlar için yurt içi ve yurt dışı fiyatları açıklandı.

Buna göre Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla vekaleten kurban kestirmek isteyen vatandaşlar için; yurt içinde vekaletle kurban kesim bedeli 2 bin 250 lira, yurt dışında vekaletle kurban kesim bedeli ise 1800 lira olarak belirlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülecek vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonuna il ve ilçe müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri de geçmiş yıllarda olduğu gibi destek verecek.

Bu kapsamda İzmir İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı İzmir Şubesi ev sahipliğinde “2022 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı” düzenlendi.

Toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Akif Pusmaz konuşmacı olarak katıldı.

Bilal Saygılı Camii ve Külliyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda İzmir İl Müftüsü Salih Sezik, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, şube müdürleri, vaizler ve din görevlileri de hazır bulundu.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından toplantının açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Sezik, "Türkiye Diyanet Vakfı 2022 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu" hakkında bilgi verdi.

Ardından kürsüye davet edilen İnsan Kaynakları Genel Müdürü Pusmaz, Türkiye Diyanet Vakfının kurban kesim organizasyonunun 1993 yılından beri devam ettiğini belirterek, “Vekalet yoluyla kurban organizasyonu bizim sadece ülkemiz sınırları içerisinde gerçekleştirdiğimiz bir faaliyet değil aynı zamanda yurt dışında birçok ülkede, mazlum coğrafyalarda, gönül dünyamızda yaşayan insanlara da bu vesileyle ulaştığımız, gönül köprüleri kurduğumuz bir ibadettir.” dedi.

“Kurban ibadeti ile gittiğimiz yerlere medeniyetimizi götürüyoruz.” değerlendirmesinde bulunan Pusmaz, “Sahip olduğumuz bütün güzellikleri, huzuru, barışı, merhameti, iyilik ve güzellikleri kurban vesilesi ile dünyanın dört bir yanına taşıyor, milletimizin yardım sever elini her daim uzak diyarlara ulaştırma gayreti içinde oluyoruz”. diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan