Kars İl Müftülüğünün konuğu olan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mustafa Irmaklı, ilde bir dizi etkinliğe katıldı.

İl Müftülüğü ziyareti ile programına başlayan Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Irmaklı, Kur’an kursları başta olmak üzere STK temsilcileri, TDV gönüllüleri, üniversiteli gençler, kanaat önderleri, din görevlileri ve vatandaşlarla buluştu.

kars-müftülüğü-ırmaklı-33

Buluşmalar kapsamında konuşan Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Irmaklı, "610 yılında Mekke’de nazil olan son vahiy ile kısa sürede Peygamber Efendimizin rehberliğinde büyük bir ahlak ve hukuk inşa edilerek bir merhamet medeniyeti kuruldu. Cahiliye döneminden asr-ı saadete geçildi. İslam bütün insanlığın gidişatını değiştirdi. Bir asırda İslam'ın esenlik ilkeleri üç kıtaya ulaştı. Büyük bir medeniyet inşa edildi. İlimden hukuka, kültürden güzel ahlaka kadar hayatın her alanında Müslümanlar insanlığın öncüsü oldular. İşte bizlerde İslam ilkeleri ve Peygamber Efendimizin mücadelesiyle gerçekleşen söz konusu büyük değişimin kodlarını, ilkelerini, metodunu iyi düşünmek, doğru tespit etmek ve söz konusu adalet ve merhamet mücadelesini günümüze taşımakla mükellefiz. Zira İslam medeniyetinin tarih sahnesinden çekilmesiyle öne çıkan batı merkezli anlayışlar, yeryüzünü devasa sorunların kuşatmasına sebep olmuştur. Bugün bireysel bunalımlardan küresel krizlere kadar insanlığı kuşatan devasa sorunlar yumağının girdabında bir dünya var. Küresel bunalımlarla kuşatılmış bir dünya var. Geleceğinden emin olmayan, yarınını kestiremeyen bir insanlık vardır. Yeryüzü İslam'ın rahmet ilkeleri ve merhamet mesajlarına, İslam’ın inşa ettiği hayata yeniden muhtaç hale gelmiştir. Bu noktada Diyanet İşleri Başkanlığımızın mensuplarına çok büyük sorumluluklar düşmektedir. Bugün hayatın her alanına İslam’ın güzelliklerini taşımak zorundayız." ifadelerini kullandı.

kars-müftülüğü-ırmaklı-22

Öte yandan Kars KYK İpekyolu Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan üniversite öğrencileriyle bir araya gelen Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Irmaklı, "Gençlik kendini arayan insandır. Öyleyse biz ona kendini, değerini, kıymetini gösterelim ve o aradığına kavuşmuş olsun. Biz ona hayatın ve varlığın anlamını sunalım ki anlam arayışı güzelliğe dönüşsün. Gençlik döneminde insanın kedini ispat etme, fark edilme duygusu var. İyi işte ne güzel! Biz de gençlerimize kendilerini fark edebileceği, ispat edebileceği alanlar, değerler oluşturmalıyız. Kalitesiyle, üretkenliğiyle, katkılarıyla kendini ispat etmeli bir genç. Eğer biz bunu oluşturamazsak bu defa başka başka etkilerle, kılık kıyafetiyle, saç modeliyle, aykırılıklarıyla fark edilme ve kendini ispat etme arayışına girecektir genç. Çünkü böyle bir ihtiyacı var. Bu sebeple duygunun iyi yönetilmesi lazım. Önemli olan bu ölçüleri iyi koyabilmektir." diye konuştu.

kars-müftülüğü-ırmaklı-44

Program karşılıklı soru cevap ve çeşitli ikramlarla sona erdi.

Programlarda Irmaklı'ya, Kars İl Müftüsü Hamza Bayram ve Müftülük heyeti eşlik etti.

Editör: Ömer Ceylan