Gerze Müftülüğünce Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Bafra İlçe Müftülüğü Mehteran Ekibinin okuduğu marşlar ve ardından yapılan sema gösterisi katılımcılar tarafından beğeniyle izlendi.

Programda hafızların sevincine ortak olan Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, "Bugün Gerze için hakikaten tarihi bir gün Kur'an gibi ebedi bir mesaj ebedi bir rehberi hıfz etmiş hafızlarımızın, hafizelerimizin bugün icazet töreni için bir aradayız. Bilhassa anne babaları için ve milletçe tüm ilçemiz için bir gurur günüdür. Bu visile ile hafız ve haze öğrencilerimizi, annelerini,babalarını ve onları yetiştiren hocalarını tebrik ediyor ve başarılar diliyorum." dedi.

gerze-icazet-hafız-33

İl Müftüsü Mustafa Düzgüney ise yaptığı konuşmada hafızlığın önemini vurgulayarak hafızları ve ailelerini tebrik etti.

"Her yıl 20 bin hafız belge alıyor"

Sonrasında kürsüye gelen Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mehmet Kapukaya, "Aziz kardeşlerim memleketimizde her yıl 20 bin hafız belge alıyor. Her yıl binlerce kişi Kuran'ı kerim ezberlemeye çalışıyor. Gerze’de bu icazet merasimiyle bir ilk yaşanıyor. Bir ilçede bir hafız yetişirse, bu hafız o ilçenin manevi garantörüdür. Bu hafızlarımız sayesinde  Cenabıhak inşallah Sinop'umuzu koruyacak Gerze'mizi felaket ve musibetlerden koruyacaktır. Ben bu hafız kardeşlerimizin ana babalarına seslenmek istiyorum. Siz nasıl bir mükafat kazandınız biliyor musunuz? Cenabıhak sizi nasıl bekliyor biliyor musunuz ? Bakın kız hafızlarımızın başlarında tacı var. Bu tac neyi temsil ediyor biliyor musunuz? Bu tac cennette onların başlarına konacak tacı temsil ediyor. Ama cennetin tacı böyle olmayacak güneşten daha parlak, aydan daha parlak görenlerin gözleri kamaşacak ve aynı zamanda bunların annelerinin babalarının başlarına da bir taç konacak görenler diyecek ki bunlar hafizelerin hafızların anneleri babalarıdır. Bu başına taç konanlar hafızlar diyecekler onlara gıpta ile bakacaklar işte bunlar böyle şerefli bir hafızlık yaptılar Kur'an'ı yüklendiler denecek." diye konuştu.

gerze-icazet-hafız-44

"Gerze'de bir ilki gerçekleştirdik"

Açılışta konuşan İlçe Müftüsü Bayram Karar da "Gerçekten büyük bir mutluluk içerisindeyiz. Duygulanmamak elde değil. Allah’a ne kadar şükretsek azdır.Burada bizlerden ziyade yavrularımızın anne babalarının , hocalarımızın ve hayırseverlerimizin emeği çok fazla. Teşekkürleri onlar hak ediyor. Evet bir ilki gerçekleştirdik. Gerze İlçemiz bundan sonra Kur'an'ın bereketiyle nice hafızlar yetiştirecek inşallah. Yeni yapılacak kurs binamız da tamamlanınca daha kaliteli hizmetlerin önü açılacağını ümid ediyorum. Buraya gelip bizleri yalnız bırakmayan tüm halkımıza en içten teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

gerze-icazet-hafız-11

Hafızlara belge ve hediye takdiminin ardından yapılan ikram ile program sona erdi.

Programa Belediye Başkanı Cevat Şensoy, ilçe müftüleri, kurum amirleri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Ömer Ceylan