Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde “Yemen’e Sessiz Kalma” sloganıyla başlatılan yardım kampanyası sürüyor.

Kampanyaya destek her geçen gün artıyor. Toplumun bütün kesimlerinin destek verdiği yardım kampanyasına üniversite, lise, ortaokul öğrencileri dahası 4-6 yaş düzeyinde eğitim alan minik öğrenciler harçlıklarıyla destek veriyor.

Bu kapsamda Sakarya Şehit Bülent Yurtseven Hafız İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri öğretmenlerinin nezaretinde topladıkları 4.500 TL yardımı, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Yemen’e ulaştırmak üzere Sakarya İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Sakarya Şube Başkanı İhsan Açık’a teslim ettiler.

Toplanan yardımın teslim edilmesi amacıyla düzenlenen ve yaklaşık 300 öğrencinin katıldığı programda konuşan İl Müftüsü İhsan Açık, “Yeryüzünde iyilik egemen oluncaya kadar sloganıyla yedi kıtada mazlumların sesine kulak veren Türkiye Diyanet Vakfı ve gönül coğrafyamızın umudu Diyanet İşleri Başkanlığımızın ‘Yemen’e sessiz kalma’ yardım kampanyasına Sakaryalı kardeşlerimiz büyük teveccüh gösteriyorlar. Geleceğe dair umutlarımızı da arttıran takdire şayan bu duyarlı davranış dolayısıyla imam hatipli öğrencilerimizi tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin kendi harçlıklarıyla biriktirdikleri ve Yemen’deki kardeşlerine iletilmek üzere teslim ettikleri yardımın çok anlamlı ve kıymetli olduğunu ifade eden Müftü Açık,  öğrencilere, okul yönetimine, öğretmenlere ve öğrenci velilerine teşekkür etti.

Duygu dolu anların yaşandığı programın sonunda bir teşekkür konuşması yapan İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mustafa İnan ise “Güzel yürekli öğrencilerime, bu kampanyaya omuz veren ekip arkadaşlarım sevgili öğretmenlerime ve öğrencilerimizle buluşup hasbihal etme davetimize icabet ederek öğrencilerimizin hem güzel bir vakit geçirmesini sağlayan hem de verdiği bilgilerden istifade etmelerine imkân veren İl Müftümüze şükranlarımızı sunuyorum.” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan