Edirne İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Edirne Şubesi koordinesinde Edirne Selimiye Camii ve Eski ( Ulu ) Camii'nde Cuma namazı sonrası 3 bin kişiye aşure ikram edildi.

Aşure dağıtım programı sonrası konuşan Edirne İl Müftüsü ve TDV Edirne Şubesi Başkanı Hasan Başoğlu, hem dini hem de toplumsal bir kültürü yaşatmak için aşure ikramı yaptıklarını belirterek, "Muharrem berekettir, aşure vaktidir. Peygamber Efendimizin göz bebekleri Hasan ve Hüseyin'in vaktidir. Hakka teslimin, zulme karşı gelişin, duaların geri çevrilmediği bir zamandır. Muharrem ayının 10'uncu günü olan Aşure günü, tarih boyunca Müslümanlar açısından ayrı bir önem taşımıştır." dedi.

Aşure dağıtımıyla aynı zamanda topluma paylaşma kültürünü de yansıttıklarını vurgulayan Müftü Başoğlu, "Aşure günü vesilesiyle Türkiye genelindeki İl Müftülüklerimiz ve Vakıf Şubelerimiz aracılığıyla bugün yüz binlerce kişiye aşure ikramında bulunuldu, bizde Bugün TDV Edirne Şubesi olarak Selimiye Cami ve Eski ( Ulu ) Camide 3 bin kişiye aşure dağıtımı gerçekleştirdik." ifadelerini kaydetti.

Kültürümüzün vazgeçilmezi olan aşure dağıtımının evlere bolluk ve bereket getirdiğini anlatan Başoğlu, aşure dağıtımının bolluğun, bereketin timsali olarak geçmişte de ecdadımızın yaptığı bir faaliyet olduğunu, İl Müftülüğü ve TDV Edirne Şubesi olarak bu kültürün devam ettirilmesine katkı sağladıklarını söyledi.

Programa Edirne Vali Yardımcısı Zafer Karamehmetoğlu ile vakıf gönüllüleri de katıldı.

Editör: Ömer Ceylan