Havaların ısınmaya başladığı, güneşin sıcaklığını daha çok hissettirdiği, ağaçların yeşerdiği mart ayındayız. Bir kez daha Rabbimizin muhteşem kudretine şahit oluyoruz. Bu ayın bir başka güzelliği de on bir ayın sultanı ramazan ayına kavuşmamız. Heyecanla beklediğimiz rahmet ve merhamet ayı ramazan 11 Mart’ta başlıyor. Hepinizin ramazan ayını şimdiden tebrik ediyorum. Ailenizle, sevdiklerinizle huzurlu bir şekilde dolu dolu geçireceğiniz nice ramazanlara kavuşmanızı diliyorum.

Tarihimizin en önemli olaylarından biri olan Çanakkale Destanı’nın bu yıl 109. yılı. Bu vesileyle vatan savunmasında şehit düşen bütün askerlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ayrıca Mehmet Akif Ersoy’un kahraman ordumuza adadığı İstiklal Marşımızın kabulünün yıl dönümü de bu ayda yer alıyor. İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u şükranla yâd ediyoruz.

Bu ay sizlere dergimizle birlikte Ramazan Etkinlik Kitapçığı hazırladık. İçerisinde ramazan çetelesi, birbirinden eğlenceli bulmacalar, bilmeceler ve maniler yer alıyor. Sizleri daha fazla bekletmeden derginizle baş başa bırakıyor ve hepinize keyifli okumalar diliyorum.

Dr. Lamia Levent Abul