Bizi biz yapan mazi ve ati arasındaki köprüdür. Uğruna canını, cananını, bütün varını feda edip şehadet şerbetini içen şehitlerimizin, atalarımızın bize miras bıraktığı mukaddes bir emanettir. Hür yaşadığımız ve hür yaşamak için her türlü hayâsızca akına göğsümüzü siper ettiğimiz yerdir. Vatan, bütün dünyalar verilse dahi bir karışından bile vazgeçemeyeceğimiz cennet yurdumuzdur. Bu cennet vatanın muhafazası, vatan bilinci, vatan ve bayrak sevgisi, millîlik şuuru her dönemde, her fırsatta nesillere aktarılması gereken fiilî, zihnî ve kalbî bir görevdir.

İçinde bulunduğumuz ay, ecdadımızın vatanını ve mukaddesatını koruma uğruna eşsiz kahramanlıklar gösterdiği nadide bir aydır. Şanlı ecdadımız, iman dolu göğsüyle, cesaret ve kararlılığıyla ağustos ayına damga vuran nice eşsiz zaferler kazanmıştır. Malazgirt’ten Mohaç’a ve Büyük Taarruz’a kadar kazanılan zaferler bunun en büyük şahididir.

Diyanet Aile Dergisi olarak bu ay “Vatan Sevgisi ve Tarih Bilinci” konusunu sayfalarımıza taşıdık. Mustafa Mirza Demir, yazısında tarihi okumanın, tarihi bilmenin, millî şuur ve tarih bilinci kazanmanın, her dönemin mesuliyeti ve toplumun her ferdinin vazifesi olduğunu hatırtlattı. Aydın Hız, “Vatan Sığınılacak Gönül Toprağıdır” yazısıyla dosyamıza katkı sağladı: “Bir namaz vakti esnasında, uzaktan bir köy imamının sesine sinmiş Itrî'den miras kalmış tınıdır vatan. Bayram sabahında kubbeyi dolduran tekbirdir. Vatan, kimliğini ve kişiliğini mayalayan mirastır."

Bu ayki söyleşimizi, “Bayram Bilge Tokel ile Türk Halk Müziği Üzerine” gerçekleştirdik. Ailece köşemizde Fazilet Seyitoğlu, çocuklarda “Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu” na değindi. Merve Yiğitoğlu, “Mehir: Nikâhla Kadına Verilen Hak” yazısıyla dergimizde yer aldı. Dr. Ferda Yıldırım, “Hz. Yusuf” yazısıyla kıssaların en güzelinden günümüze olan mesajları sayfalarımıza taşıdı. İyiliği Konuşalım köşemizde bu ay yolumuz, kimsesizlerin sığınağı olan Hz. Kaab Camii İmamı Emin Kır ile kesişti.

Siz değerli okurlarımızı birbirinden kıymetli yazı ve yazarlarımızla baş başa bırakırken cennet vatanımızı bizlere emanet eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyoruz.

Lamia LEVENT ABUL

DergilereAboneOlmakİçinTıklayınız