Düzce İl Müftülüğü tarafından "Din Görevlileri Buluşması" düzenlendi.

İl Müftülüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Diyanet İşleri Başkanlığı Başmüfettişi Dr. Dursun Aygün, Müfettiş Zekeriyya Toktaş, İl Müftü yardımcıları, şube müdürleri ile imam hatip, müezzin kayyım ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda  Dr. Dursun Aygün, din görevlilerine "Görev Şuuru ve Esasları" konulu seminer verdi.

Dr. Aygün, "Bizlerin görevini, vazifesini etkin, verimli ve başarılı bir şekilde yerine getirebilmesi, gerçekten o görev konusunda bilinç ve şuura sahip olamasına bağlıdır. Bizler din görevlisinde olması gereken niteliklere, vasıflara sahip olduğumuzda Allah’ın izniyle gerçekten çok faydalı, çok daha hayırlı ve bereketli hizmetlere imza atacağımıza inanıyorum." dedi.

Çalışanlara görev bilinci ve şuurunu kazandıracak birtakım esas ve niteliklerinden bahseden Dr. Aygün, "Bizler yaptığımız görevin mahiyetini ve önemini çok iyi kavramalıyız. Başkanlığımıza aidiyet ve mensubiyetle bağlı; Allah’a ve İslam’a, hedef ve hizmet kitlemize, cemaatimize, çocuklara, gençlere, ailelere, ilgiye muhtaç kesimlere, devlete, teşkilatımıza, görev yerimize karşı sorumluluk bilincinde olmak zorundayız." ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan