Cami içerisine nakşedilmiş ayetleri izah ederek konuşmasını sürdüren Başkan Arpaguş “Bu güzide mabedin bu topraklara inşasıyla, bu cemaatteki bütün insanlar ebediyet kazanmış demektir. Müminlerin Allah ile buluşmasına vesile olacak böylesi mekanlar ayakta kaldığı sürece, sadaka-i cariye olarak muamele görecek ve burada emeği geçen hiç kimsenin amel defteri asla kapanmayacak. Allah’a şükürler olsun ki, şu anda bana bakan gözlerin hepsinde ben bu mutluluğu ve sevinci görüyorum.” ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Abd’deki Temaslarını Sürdürüyor (3)

ABD’de yaşayan kardeşlerimize Türk milletinin selamlarını ileten Başkan Arpaguş, “Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bütün dostlarımıza ve kardeşlerimize muhabbetlerini getirdik. Allah vatanımızı, milletimizi ve hepimizi ilelebet payidar ve bahtiyar eylesin. Devletimize, milletimize zeval vermesin!” diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Abd’deki Temaslarını Sürdürüyor (6)

Queens Mimar Sinan Camii’nde Türk vatandaşlarıyla buluştu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, Queens Mimar Sinan Camii’ni ziyaret ederek, burada yatsı namazını kıldırdı.

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Abd’deki Temaslarını Sürdürüyor (10)

Namazın ardından Türk vatandaşlara hitap eden Başkan Arpaguş, nesillerimizin modern çağın ve teknolojinin zararlı akımlarından korunmasının gerektiğine dikkat çekerek, gurbette yaşayan vatandaşlara birlik ve beraberlik tavsiyesinde bulundu.

Ahıska Türklerinin temsilcilerini kabul etti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, Amerika Birleşik Devletleri’nde teşkilatlanmış 15 Ahıska Türk Derneğinin temsilcilerini kabul etti. Görüşmede, Ahıska Türklerinin ABD’de yürüttükleri faaliyetler ele alındı ve Diyanet İşleri Başkanlığından talep ve beklentiler değerlendirildi.

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Abd’deki Temaslarını Sürdürüyor (29)

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Amerika Diyanet Merkezi’nin (DCA) ve Türk Amerikan Diyanet Vakfı (TARF) 2026 yılı olağan genel kurul toplantılarına katıldı

Amerika Diyanet Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantılarda, ABD genelinde yürütülen din hizmetleri, eğitim, yayın, gençlik, akademik ve kültürel çalışmalar ile sosyal yardım faaliyetleri ele alındı.

Kurumsal yapının güçlendirilmesi, mali şeffaflık ve sürdürülebilirlik, gençlerin faaliyetlere katılımının artırılması ve hizmetlerin farklı kesimlere ulaştırılması konularının görüşüldüğü toplantılarda yeni yönetim kurulları için seçimler gerçekleştirildi.

Toplantı sonunda hizmetlerde emeği geçen yönetici, din görevlisi, çalışan ve gönüllülere teşekkür eden Başkan Arpaguş, yeni dönemde görev alanlara başarılar diledi.

Amerika Diyanet Merkezi çalışanlarıyla buluştu

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Amerika Diyanet Merkezi çalışanlarıyla da bir araya gelerek, merkezde yürütülen hizmetler ve faaliyetler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

New York’ta Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Yıldız ve Başkonsolos Yazal’ı ziyaret etti

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Abd’deki Temaslarını Sürdürüyor (28)

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Yıldız ile New York Başkonsolosu Muhittin Ahmet Yazal’ı Türkevi’nde ziyaret etti.

Ziyarette, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Amerika’da yürüttüğü dinî, sosyal ve kültürel hizmetleri başta olmak üzere çeşitli konular ele alındı.