DİTİB 40’ıncı kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında gençlere ve çocuklara yönelik ödüllü hutbe yazma ve resim yarışmalarına başvurular başladı.

- Başvurular Mayıs ayında sona erecek

Her iki yarışmanın başvuruları 16/04/2024 tarihinde başlamış olup, resim yarışması 03/05/2024 tarihinde, Almanca hutbe yazma yarışması ise 24/05/2024 tarihinde mesai bitiminde sona erecek.

- Dereceye girenler ödüllendirilecek

Yarışma neticesinde her iki alanda ilk üçte dereceye giren gençler ve çocuklar ödüllendirilecek.

Resim yarışmasında dereceye girenlerden; birinciye 500 Euro, ikinciye 400 Euro ve üçüncüye 300 Euro, Almanca hutbe yazma yarışmasında ise dereceye girenlerden birinciye 1000 Euro, ikinciye 750 Euro ve üçüncüye 500 Euro verilecek.

D H Ditib Yarisma 3

- DİTİB‘in 40’ıncı kuruluş yıl dönümü: Çocuklar için sanatsal etkinlik

DİTİB Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nin 40’ıncı kuruluş yıl dönümünü kutladıklarını belirterek, “DİTİB ve Cami”nin çocukların zihin dünyasında neler çağrıştırdığını ortaya çıkarmak ve sanat aracılığıyla ifade yeteneklerini geliştirmek için bir resim yarışması düzenleyeceklerini duyurdu.

D H Ditib Yarisma 4

- Gençlerin kalemiyle hutbe yarışması

Yarışmanın, camilerde eğitim alan dördüncü ve beşinci kuşak gençlerin hayal dünyalarını ve DİTİB'in camilerdeki manevi atmosferini ve toplumsal katkılarını teşvik etmeyi amaçladığını ifade eden Kuzey, Almanya'da yaşayan 14-27 yaş arası gençlerin Almanca dil becerilerini geliştirmeye, İslami bilgi ve eğitim alanlarında araştırma yapmaya ve farklı kültürler arasında anlayışı teşvik etmeye yönelik bir de Almanca Hutbe Yazma Yarışması düzenlediklerini belirtti.

Kuzey, bu yarışmanın gençlerin dini ve manevi değerlerine katkı sağlayacağını vurguladı ve yarışma ile ilgili detaylı bilgilerin tüm cami derneklerine gönderildiğini dile getirdi. Kuzey, ayrıca yarışmaların usul ve esaslarıyla ilgili geniş bilgilerin DİTİB sosyal medya hesaplarından yayınlandığını kaydetti.

Editör: Avrupa Haber Merkezi