Dini Yüksek İhtisas Merkezi Konferans Salonu’nda Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İl Müftüsü Abdullah Pamuklu’nun açılış konuşmasıyla devam etti.

Pamuklu, konuşmasında Denizli’de din hizmetlerinin yürütülmesinde görev alan din görevlilerine teşekkür ederek, toplumun din konusunda doğru bilgilendirilmesinde üstlendikleri sorumluluğa dikkat çekti.

Ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Başmüfettişi İbrahim Yılmaz ise "Bizler, Diyanet ailesinin birer ferdi olarak Peygamber Efendimiz'den (sas) miras kalan bu kutlu emaneti gelecek nesillere doğru ve aslına uygun biçimde aktarmakla sorumluyuz. Denizli gibi manevi değerleri ve köklü bir geçmişi olan bir şehirde bu emaneti yaşatmak, hepimiz için büyük bir şeref ve mesuliyettir. Geçmişte nice büyüklerimiz bu topraklarda iz bıraktılar. Kendilerinden sonra gelen nesillere değerli bir miras bıraktılar. Bizim görevimiz de dinimizin güzelliklerini yaşatmak, toplumumuzu din konusunda en doğru şekilde aydınlatmak ve bu kutsal hizmeti bizden sonraki nesillere ulaştırmaktır." dedi.
Toplantıya il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, vaizler, din görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri ve müftülük personeli katıldı.
Program, konuşmaların ve değerlendirmelerin ardından sona erdi.
Next





