Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde yürütülen "2023 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu"na ilgi artıyor.

Bu kapsamda Çorum İl Müftülüğü ve TDV Çorum Şubesince açılan "Kurban Bağış Standı" ile vatandaşların kurban vekaletleri kabul ediliyor.

çorum-kurban-bağış-standı-22

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği standı ziyaret eden Çorum İl Müftüsü Muharrem Biçer, Çorum'da geçen yıl 3 bin adet kurban bağışıyla Türkiye genelinde bağış sıralamasında ikinci olduklarını, bu yıl ise hali hazırda bin adet bağış ile gösterilen ilgiden duyulan memnuniyeti ifade etti.

6 Şubat depremleri sebebiyle, bu yıl kurban yardımları konusunda deprem bölgesine ve yurt içine öncelik verileceğini aktaran Müftü Biçer, "Bu bayram bağışlanan kurbanlar vesilesiyle TDV, depremzede kardeşlerimizin acılarını hafifletip bayram sevinçlerini çoğaltmanın gayreti içerisinde olacak. Bununla birlikte ülkemizin diğer bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine ve 149 ülkedeki mazlum, mağdur ve muhtaçlara da milletimizin iyilik elini uzatmaya devam edecek inşallah. Bu vesileyle TDV’nin vekaletle kurban organizasyonuna destek vermek isteyenlerin www.tdv.org ve bagis.tdv.org adreslerinden online olarak bağış yapabileceklerini, ayrıca İl ve ilçe müftülükleri, TDV şubeleri, din görevlilerimiz, tüm PTT şubeleri ve bankalar aracılığıyla da Türkiye Diyanet Vakfı vekaletle kurban organizasyonuna bağışta bulunabileceklerini hatırlatarak, kurbanların Allah katında makbul olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ederim." diye konuştu.

Editör: Ömer Ceylan