Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 17-28 Ağustos 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen 2026 Yılı III. Dönem Hafızlık Tespit Sınavı sonuçlandı.
Sınavda başarılı olan Hacı Murad-ı Veli Proje İmam Hatip Ortaokulu Kız Hafızlık Kursu, Bahçelievler, Çavuşoğlu Kız Kur’an Kursları ile Cemaleddin Ferruh Erkek Kur’an Kursu öğrencileri, hafızlık belgelerini almaya hak kazandı.

Sınavda başarılı olan öğrenciler için İl Müftülüğü makamında belge takdim töreni düzenlendi. Törene İl Müftü Yardımcısı Fatma Serim, Şube Müdürü Metin Dakan ile ilgili Kur’an kurslarının yöneticileri katıldı.
Öğrencilerle bir araya gelen İl Müftüsü Mehmet Şahin, hafızlığın sabır, gayret ve istikrar gerektiren önemli bir eğitim süreci olduğunu ifade etti. Hafızlığın yalnızca Kur’an-ı Kerim’i ezberlemekle sınırlı olmadığını belirten İl Müftüsü Şahin, Kur’an’ın rehberliğinin hayat boyunca muhafaza edilmesi ve yaşantıya yansıtılması gerektiğine dikkat çekti.

Konuşmanın ardından hafızlık belgeleri Müftü Şahin tarafından öğrencilere takdim edildi.
Next





