Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, 2026 Hac Organizasyonu Değerlendirme Toplantısı’na katıldı.

Başkan Arpaguş, toplantıda yaptığı konuşmada, ümmet-i Muhammed’in istişareyle emrolunan bir ümmet olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“İyinin ve güzelin düşmanı, daha iyi ve daha güzel olandır. Dolayısıyla bizler bu hizmeti ‘daha iyi, güzel, kaliteli nasıl yapacağız, yapmalıyız?’ bunun derdini taşıyarak buraya geldik. Allah'a hamdüsenalar olsun Başkanlığımızın hac organizasyonu her yıl iltifat görüyor, ödüle layık görülüyor ve başarılı bir organizasyon olarak addediliyor. Hiç kolay değil yüz binlere sari bir nüfusu bir başka ülkeye taşımak, orada şehirden şehre nakletmek ve muvakkat bir zaman dilimi içerisinde orada da farklı mekanlara nakletmek. Bütün bunları yaparken de orada Rahman'ın misafiri vasfıyla sıfatlanmış insanlara ‘öf’ bile demeden, gece gündüz, sıcak soğuk demeden hizmet götürebilmek...”

Safi Arpaguş Hac Topalntısı

“Asıl olan hac ibadetini, gönül huzuruyla yurtlarına insanların dönmesini temin edebilmek”

Başkanlık personelini hac organizasyonunda gösterdiği fedakar çalışmaları dolayısıyla tebrik eden Başkan Arpaguş, “Cenab-ı Hak, bu hizmetlerini iki cihanda karşılarına çıkarsın inşallah. Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulumuzda aldığımız yeni kararlarımız var, değerlendirmelerimiz oldu. Şüphesiz onlar burada masaya yatırılacaktır. Burada asıl olan genel müdürümüzün de ifade ettiği hususlarda kaliteyi daha yukarıya çekmek, memnuniyeti daha fazlalaştırmak ve hac ibadetini gönül huzuruyla yaparak evlerine, yurtlarına insanların dönmesini temin edebilmek.” şeklinde konuştu.

Hac ibadetinin mali ve bedeni bir ibadet olduğunu hatırlatan Başkan Arpaguş, “Bizim insanımız ve milletimiz için bu böyle değil. Maddi imkan ya da fiziki imkan çok fazla düşünülmeksizin gönüllerde Cenab-ı Peygamber'e (s.a.s.) vuslat, Allah'ın beytine vuslat, Allah ve Peygamber sevgisi, o kutsal topraklarda bulunma arzusu bir ömür boyunca gönüllerde yer etmiş, muhabbeti kalplere yerleşmiş bir husus. Dolayısıyla bunu da dikkate alarak biz yine de şartları en uygun şekilde belirleyerek bu hizmete devam etmeye çalışıyoruz. Cenab-ı Hak bizleri bu duygu ve düşünceyle bu hizmeti insanlarımıza sunmak konusunda muvaffak eylesin inşallah.” şeklinde konuştu.

Toplantıya, Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet İshak Demir, Dr. Hüseyin Hazırlar, Fatih Mehmet Karaca, Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Hüseyin Demirhan, Rehberlik ve Teftiş Başkanı Mehmet Arslan, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili Dr. Fatih Mehmet Aydın ve Başkanlığın üst düzey yöneticileri katıldı.