"Türkiye Diyanet Vakfı 2021 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu" kapsamında düzenlenen istişare toplantıları sürüyor.

Bu kapsamda Gaziantep’te "Türkiye Diyanet Vakfı 2021 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenlendi.

Gaziantep İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Gaziantep Şubesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Zeynel Abidin Akduman konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından açış konuşmasını yapan İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Gaziantep Şubesi Başkanı Dr. Hüseyin Hazırlar, "Vekalet yoluyla kurban organizasyonunda her bir görevlilerimize büyük sorumluluk düşüyor. Vekalet yoluyla kurban sayesinde çok sayıda dar gelirli ailenin et ihtiyacı, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından karşılanıyor." dedi.

Sonrasında kürsüye davet edilen Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Zeynel Abidin Akduman ise şu ifadelere yer verdi:

"Kurbanlarını vekalet yoluyla kestirmek isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak, Müslüman kardeşlerimizle bayram sevincini ve mutluluğunu paylaşmak, mazlum, mağdur ve muhtaçlarla kardeşlik bağımızı kuvvetlendirmek için Türkiye Diyanet Vakfı Diyanet İşleri Başkanlığıyla birlikte 1993 yılından bu yana vekalet yoluyla kurban kesim programı düzenlemektedir. Vekaletle Kurban Kesim Organizasyonu her geçen yıl katlanarak büyüyor. Çalışmaların başarılı olmasındaki en büyük emek, sahada görev alan siz değerli arkadaşlarımıza aittir. Din görevlilerimizin bu gayreti ile Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfımız, Türkiye’de ve dünyada vekaletle kurban organizasyonunda güvenin sembolü haline gelmiştir." dedi.

Gaziantep İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, şube müdürleri ve din görevlileri hazır bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan