Diyanet İşleri Başkanlığı organizesindeki umre turları yurt genelinde yoğun talep görüyor.

Bu kapsamda Adana İl Müftülüğünce üç ayları ve Berat Kandil’ini kutsal topraklarda geçirmek isteyenler için Adanalılara özel 3. ve 4. umre turu planlandı.

Düzenlenen umre turları Sabancı Merkez Camii bahçesinde açılan stantta vatandaşlara tanıtıldı.

Umre tanıtım standını ziyaret eden Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı, "Umre turlarımızın en önemli özelliği; Adanalı hemşerilerimizi Adana Havalimanı'ndan direkt uçuşla kutsal topraklara uğurlayacak ve dönüşlerinde de burada karşılayacak olmamızdır. Diğer bir husus ise mübarek üç ayları kutsal topraklarda karşılayıp, Berat Kandil’ini orada birlikte idrak edeceğiz. Tüm gayretimiz; Diyanet İşleri Başkanlığımız güvencesi altında Adana'da görev yapan başarılı ve liyâkatli görevlilerimiz rehberliğinde, usûl ve âdâbına uygun bir umre yaptırabilmektir." dedi.

Müftü Taşcı, "Hemşerilerimizin gösterdiği ilk Umre turlarında yoğun bir talepten sonra tekrar 3. ve 4. özel umre turu ile yeniden çıktık bu kutsal yola. Rabbim nasip ederse Ramazandan önce son umreyi mübarek 3 aylarda ayrıca Berat Kandilinde kutsal topraklarda yapacağız. Bu 15 günlük umre turlarımızın ilki, 2 Mart’ta gidiş, 17 Mart’ta dönüş, diğeri ise 6 Mart’ta gidiş, 21 Mart’ta dönüş olmak üzere planlanmıştır. Kontenjanlarımız sınırlı olup çok çabuk dolmaktadır. Kayıt için acele edip, İl Müftülüğümüz ve İlçe Müftülüklerimize bekliyoruz." diye konuştu.

Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Ali Hançer ise umre turlarının vatandaşlardan yoğun talep gördüğünü belirterek turlara il ve ilçe müftülükleri ile din görevlileri aracılığıyla kayıt yaptırılabileceğini söyledi.

Şube Müdürü Hançer, ayrıca Ramazan ayına özel turlarının da tanıtımı yapıldığını, Ramazanda gitmek isteyen vatandaşları da bu turlar hakkında bilgilendirildiğini ifade etti.

Editör: Ömer Ceylan