YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından Üniversite adayları için heyecanlı bir dönem daha başladı. Sınav maratonunu başarıyla tamamlayan öğrenciler, şimdi de gelecekleri açısından önemli bir durak olan üniversite tercihleri için ter döküyor.

ÖSYM’nin hazırlamış olduğu tercih kılavuzundan üniversitelerle ilgili araştırma yapan adaylar, doğru tercihte bulunabilmek için yoğun çaba sarf ediyor, üniversiteleri ve okumak istedikleri bölümleri detaylıca araştırıyor.

Bu üniversitelerden biri olan İstanbul 29 Mayıs Üniversitesini sizler için araştırdık. Türkiye Diyanet Vakfı tarafından kurulan İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi çatısı altında, 2010-2011 akademik yılında Felsefe, Tarih ve Türk Dili ve Edebiyatı programlarına öğrenci alarak eğitim öğretim faaliyetlerine başladı.

22 lisans, 33 lisans üstü program

Dört yıllık bölüm tercih etmek isteyen öğrenciler için üniversite bünyesinde Edebiyat, Eğitim, Hukuk, İktisadi ve İdari bilimler ile İlahiyat Fakültesi bulunmaktadır. Zorunlu ve isteğe bağlı hazırlık eğitimi için Yabancı Diller Yüksek Okulu bulunmaktadır. Toplamda 22 lisans, 33 lisans üstü program bulunduran üniversite, öğrencilere en iyi şekilde eğitim veriyor.

Yabancı dil eğitimleri

Öğrencilerin alanlarına göre ihtiyaç duyacakları yabancı dilleri en iyi düzeyde öğrenebilmeleri için Üniversitesi bünyesinde Yabancı Diller Yüksekokulu, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Arapça Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi bulunuyor ve bu merkezlerde dil öğrenimi, bilimsel ve mesleki gelişim için uygun ortam ve programlar oluşturuluyor. Ayrıca Üniversite bünyesinde Kur’an-ı Kerim Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Psikoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Ekonomik ve Finansal Sistemler Uygulama ve Araştırma Merkezi de faaliyetlerini sürdürüyor.

Bütün mezunlarına hayatın ve mesleğin gerekleri olan donanımı sağlamayı vazgeçilmez bir görev sayan 29 Mayıs Üniversitesi, istekli ve yetenekli gençlere henüz lisans aşamasında iken lisansüstü öğrenime hazırlanma imkânları sunuyor.

Lisansüstü eğitimler

Üniversite geleceğin akademisyenlerinin yetiştirilmesinde önemli bir paya sahip olabilmek için, Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Çeviribilim (İngilizce/Arapça), Ekonomi ve Finans (İngilizce), Erken Çocuklukta Ahlak ve Değer Eğitimi (Disiplinlerarası), Felsefe, Felsefe ve Din Bilimleri, İslam Ekonomisi ve Finansı, (İngilizce/Türkçe), Manevi Danışmanlık ve Rehberlik (Disiplinlerarası), Psikoloji, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Tarih, Temel İslam Bilimleri alanlarında lisansüstü programlara da öğrenci kabul ediyor.

Ümraniye Elmalıkent Yerleşkesinde eğitim öğretim faaliyetlerini seçkin akademik kadrosu ve öğrencileriyle birlikte sürdüren üniversite, 36 profesör, 15 doçent, 73 Dr. öğretim üyesi ve 53 öğretim görevlisi ve 32 araştırma görevlisiyle güçlü bir akademik kadroya sahip.

Yurt ve sosyal donatı alanları

Aday öğrenciler için yurt imkanı, laboratuvar, kütüphane, voleybol ve basketbol sahaları bulunan üniversite, uluslararası alanda çalışmalar yaparak eramus değişim programlarına imkan sağlıyor. Okulda aktif olarak 65 farklı ülkeden 304 öğrenci uluslararası öğrenci eğitimine devam ediyor.

Yurt içi ve yurt dışındaki saygın üniversiteler ile iş birliği

Öte yandan üniversite eğitim, öğretim ve bilimsel araştırma konularında belirlenen hedeflere ulaşabilmek için yurt içi ve yurt dışındaki saygın üniversiteler ile iş birliği yapıyor.

Editör: Mehmet Öztürk