Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu aracılığıyla umre vazifesini yerine getirmek üzere Kayseri'den kutsal topraklara gidecek olan 110 umreci "Umre Hazırlık Kursu Eğitim Seminerleri" ile bilgilendiriliyor.

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda iki gün süren seminerde vatandaşlara umre yolculuğuna çıkmadan önce maddi ve manevi hazırlık, ana hatlarıyla umre ibadeti, ibadet bilinci ve umre ziyareti, umre ibadetinin bir gereği olarak bir arada yaşama bilinci, Mekke ve Medine’deki ziyaret yerleri, umrenin hikmetleri, umredeki sembollerin anlamı ve kadınlara özgü konular hakkında geniş bilgiler verildi.

kayseri-umre-semineri-33

Eğitim seminerinde, Melikgazi İlçe Müftüsü Dr. Emrah Kandemir tarafından "Umre Yolculuğundan Önce Maddi ve Manevi Hazırık ve Bir Arada Yaşama Bilinci", İl Müftülüğü Vaizi Dr. Dursun Sarı tarafından "Umrenin Hikmeti ve Umre’deki Sembollerin Anlamı", Dr. Levent Tüngar tarafından "Temel Sağlık Bilgileri" ve İl Müftülüğü Başvaizi Dr. Cansever Dokuz tarafından da "Kadınlara Özgü Konular" konulu sunumlar yapıldı.

kayseri-umre-semineri-22

13 Kasım 2023 Pazartesi günü Kayseri’den Mekke’ye gidecek olan 110 kişilik umre kafilesi 27 Kasım 2023 Pazartesi günü yurda dönecek.

Editör: Ömer Ceylan