Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından engelli vatandaşların cami hizmetlerinden azami derecede istifade edebilmesini temin etmek, cami merkezli din hizmetlerinde etkinlik ve verimliliği artırmak amacıyla başlatılan "Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet" projesi kapsamında il ve ilçe müftülüklerince "Cami-Engelli Buluşmaları" düzenleniyor.

Bu kapsamda Giresun Espiye İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Espiye Şubesi tarafından "Cami-Engelli Buluşması" programı yapıldı.

Merkez Camii’nde gerçekleştirilen program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda engellilere hitap eden Espiye İlçe Müftüsü Osman Gülbe, "Yüce Rabbimiz tüm insanları fiziki yapılarına, engelli veya engelsiz oluşlarına göre değil iman, ahlak, takva veya inkar, isyan ve zulüm açısından değerlendiriyor." dedi.

Müftülük olarak engelli bireyler için her türlü desteği sağlayacaklarını belirten Müftü Gülbe, "Biz size yardımcı olma konusunda her şeyi yapmaya hazırız. Çünkü hayat sizinle güzel. Her birimiz engelli adayıyız. Engelli olmak Allah katında ne üzülecek bir durum ne de sağlığı sıhhati yerinde olanların Allah katında üstünlüğüne delalet eden bir durum. Sadece üstünlük Rabbimizin katında takvadadır." diye konuştu.

Programa, Engelli Koordinatörü Orhan Cesur, İlçe Vaizi Ahmet Yılmaz, Merkez Camii görevlileri ile engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

Programın sonunda engellilere ikramda bulunuldu.

20230622ENGELLILERESP02

Editör: Giresun Müftülüğü