Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığının 2023 Yılı Proje Yarışması’nda kabul gören "Oyun-Masal-Etkinlik Kütüphanesi" projesi için tanıtım semineri düzenlendi.

Fatih İlçe Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen seminerde İstanbul İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) personeli tarafından projenin detayları anlatıldı.

Seminere, İl ADRB Üyesi Zehra Gönenç "Duygu Odaklı İletişim" ve "Eğitim Yöntem ve Teknikleri", İl ADRB Üyesi Havva İrmak ise "Masal Anlatıcılığı ve Etkileşimli Kitap Okuma" başlıklı konuları çevrim içi olarak katılımcılara aktardı.

“Oyun-Masal-Etkinlik Kütüphanesi” projesi hayata geçirildi (5)

Proje hakkında detaylı bilgi veren İstanbul İl Müftü Yardımcısı Huriye Akbıyık, "İstanbul İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu olarak hazırladığımız projemiz, Diyanet İşleri Başkanlığımızın 2023 yılında düzenlemiş olduğu proje yarışmasında hibe desteği almaya hak kazandı. Projemiz kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğiyle Bahçelievler’deki Şeyh Zayed Çocuk Evleri Sitesinde 'Oyun-Masal-Etkinlik Kütüphanesi'ni hayata geçiriyoruz. Projemizle burada kalan 4-11 yaş aralığındaki 150 çocuğumuz için Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı Yayınlarından oluşan 'Oyun-Masal-Etkinlik Kütüphanesi' kuruyoruz. Böylelikle çocukların, sosyal, bilişsel, duygusal gelişimlerine katkı sağlamayı, milli ve manevi değerlerimizi severek ve eğlenerek öğrenmelerini amaçlıyoruz. Projemizle onların kalplerine sıcak bir dokunuşta bulunmak istiyoruz. Bugün projemizin ilk aşamasında kütüphanemizde çocuklar ile masal anlatımına ve etkinliklere dahil olacak ve il genelinden bu evlerde eğitimlere giden personelimiz arasından gönüllü katılımı sağlayan görevlilerimiz ile proje eğitimimizi gerçekleştirdik. Projemize destek veren başta İl Müftümüz Prof. Dr. Safi Arpaguş olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür ediyor projemizin nice çocuğumuzun güzel gönlüne ulaşmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

Editör: Emin Altıntaş