Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde farklı kategorilerde ilçelerinde yapılan yarışmada birinci olan engelli gençler İstanbul il finalinde yarıştı.

Yarışma İstanbul İl Müftü yardımcısı Dr. Selahattin Yılmaz başkanlığında ve İl Engelli Koordinatörü Sema Çakır, il komisyon üyesi Arzu Söğüt ve Kur’an kursu öğreticisi Ebu Bekir Babacan’dan oluşan heyet maharetiyle gerçekleştirildi.

Aileleri ve hocaları refakatinde yarışmaya katılan engelli gençlerden Yasir Vatansever birinci olurken Müberranur Kaya ikinci, Elifnur Meral ise üçüncü oldu.

istanbul-engelli-yarışma-22

İl Müftü Yardımcısı Yılmaz, "Özel kardeşlerimiz çok güzel hazırlanmışlar. Onları ailelerini, gayretlerini tebrik ediyorum." diyerek Başkanlığımızca engellilik konusundaki toplumsal bilinç ve farkındalığı artırmak, özellikle genç engelli bireylerin Başkanlığımız hizmetlerinden daha etkin bir şekilde istifade edebilmelerine, dini değerlerin eşliğinde moral ve motivasyonlarını artırarak hayata daha aktif katılabilmelerine amacıyla 12-20 yaş aralığındaki engelli bireyler arasında “Peygamberimiz, İman ve İstikamet” temalı ödüllü hadis-i şerif ezberleme yarışması düzenlediğini ifade etti.

Dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle program sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan