Sarayönü İlçe Müftülüğü tarafından "Kur’an-ı Kerim Ziyafeti" programı icra edildi.

Sarayönü Belediyesi Yeni Düğün Salonunda halkın yoğun katılımıyla gerçekleştirilen programın açılış konuşmasında İlçe Müftüsü İbrahim Yazar, tüm katılımcılara teşekkür etti.

Sonrasında kürsüye gelen İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, Kur’an okumanın, okumakla beraber Kur’an-ı anlamanın ve hayatta yaşamanın öneminden bahsetti.

Prof. Dr. Öge, "Kur’an, Allah'ın varlığının, birliğinin ve sonsuz kudretinin delilidir. Kur’an kalbin gıdası, derdin dermanı ve kurtuluşun anahtarıdır. Kur’an zamana, mekana ve insana anlam ve değer katan yüce bir kitaptır." ifadelerini kullandı.

Konya Kuran Ziyafeti 22

Konuşmaların ardından Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Musa Coşkun, Ahmet Hamdi Akseki Camii İmam Hatibi Mansur Sağır, Beştepe Millet Camii İmam Hatibi Tayyip Hoş ve Sarraflar Camii İmam Hatibi Mehmet Erarabacı Kur'an-ı Kerim ziyafetinde bulundu.

Konya Kuran Ziyafeti 33

Program Altınekin İlçe Müftüsü Bünyamin Uysal’ın Filistin'de katledilen Müslümanlar başta olmak üzere şehitler ile ümmeti Muhammed'in kurtuluş ve selameti için yaptığı dua ile sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan