Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, tüm kamu kurumları ve özel sektörden gönüllü işverenlerin katılımı ile yükseköğretimde üç yıldır devam ediyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın da  desteklediği proje kapsamında İlahiyat ve İslami İlimler fakültelerinde okuyan öğrencilere özel "Ulusal Staj Programı" hazırlanıyor.

İl ve ilçe müftülüklerince uygulanacak program ile üniversiteli gençler, müftülüklerde görev alarak Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatını yakından tanıma fırsatı buluyor.

yakutiye-staj-22

Erzurum

Yakutiye İlçe Müftülüğü bünyesinde 32 üniversiteli genç, staj eğitimine başladı.

Din Hizmetleri Uzmanı Samet Berberoğlu rehberliğinde stajlarına başlayan gençler, Müftülük hizmetleri hakkında bilgi aldı.

Staj programının önemini vurgulayarak program kapsamındaki faaliyetler hakkında bilgilendirmede bulunan Berberoğlu, İlahiyat ve İslami İlimler fakültelerinde okuyan öğrencilerin yaptıkları bu staj vesilesiyle tecrübe kazandıklarını söyleyerek alanlarına yönelik bilgi ve birikimlerini arttığını belirtti.

yakutiye-staj-33

Yapılan bilgilendirmenin ardından gençler tarihi Lalapaşa Camii'ni ziyaret etti.

Isparta

Isparta Müftülüğü'nde staj eğitimine katılan öğrenciler stajlarına başladı.

ısparta-staj-11

Öğrencilerle bir araya gelen İl Müftüsü Vekili Halil Taş, "Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı koordinesinde gerçekleşen bu projede biz de yer almaktan onur duyuyoruz. Sizler de bu projeye bizzat katıldınız. Sizleri kutluyorum. Sizleri tanımaktan ve misafir etmekten memnun oluruz. Diyanet İşleri Başkanlığı çatısı altında görev almanız bizleri sevindirdi. Bundan sonraki hayatınızda başarılar dilerim." dedi.

ardahan-11-3

Ardahan

Ardahan İl Müftülüğünde staja başlayan öğrencilerle bir araya gelen İl Müftü Vekili Dr. Mustafa Demir, staj eğitiminin öğrencilere tecrübe kazandırarak alanlarına yönelik bilgi ve birikimlerini arttıracağına, geçirecekleri bu zaman zarfında sorumluluklarının önemine dikkat ederek nasıl hareket etmeleri konusunda farklılık katacağını ifade ederek, üniversiteli öğrencilere başarılar diledi.

Program kapsamında öğrenciler 20 gün boyunca müftülük hizmetlerini yakından tanıma fırsatı bulacak.

Editör: Ömer Ceylan