Köyceğiz İlçe Müftülüğünde görev yapan tüm Kur’an Kursu Öğreticilerinin katıldığı Sağlık Bakanlığı onaylı sertifikalı temel ilk yardım eğitimi günde 8 saat olmak üzere toplam 16 saat ve 2 gün devam etti.

Genel ilk yardım bilgileri, Hasta/yaralının ve olay yerinin değerlendirilmesi, Kanamalarda ilk yardım, Yaralanmalarda ilk yardım, Kırık, çıkık ve burkulmalarda ilk yardım, Hasta/yaralı taşıma teknikleri gibi konularda İlçe Müftülüğü toplantı salonunda yapılan ilk yardım eğitimi Muğla İl Sağlık Müdürlüğü ATT görevlileri tarafından verildi.

Eğitimlerin sonunda yazılı ve uygulamalı sınavlar yapılarak bu sınavlardan başarılı olan Kur’an Kursu Öğreticileri ile daire personeli ve din görevlilerine Sağlık Bakanlığı onaylı ilk yardım kartı ve sertifikası verildi.

Sertifika törenine katılan İlçe Müftüsü Ahmet Karagöz, Kur’an Kursu Öğreticilerine ve din görevlilerine başarılar dileyerek ilk yardım kursunun düzenlenmesinde emeği geçen İlçe ve İl Sağlık Müdürlüğüne ve iki gün boyunca eğitim veren İl Sağlık Müdürlüğü görevlilerine teşekkür edip kurs veren Sağlık çalışanlarına Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınlarından oluşan kitap seti hediye etti.

Editör: Ömer Ceylan