İşgalciler, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde polise bıçaklı saldırıda bulunduğu iddiasıyla bir Türk vatandaşı öldürdü.

İşgalcilerden yapılan açıklamada, “Eski Şehir bölgesinde es-Sahire (Herod) Kapısı bölgesinde yerel saatle 12:30 sularında bir kişinin işgalcilere bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğunu ve olay üzerine şüpheli kişiyi ateş açarak etkisiz hale getirildiği ve olay yerinde bir bıçak bulunduğu” ifadelerine yer verildi.

Vücudunun üst kısmından yaralanan bir işgalcinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen açıklamada saldırı girişiminde bulunduğu iddia edilen kişinin 34 yaşında bir Türk vatandaşı olduğu iddia edildi.

İşgalciler, vurulan kişinin sağlık durumuna ilişkin bilgi paylaşmazken, Anadolu Ajansı ekibi, Eski Şehir'in Sahire Kapısı bölgesinde sağlık ekiplerinin olay yerinden bir ceset taşıdığı anları görüntüledi.

İşgalci basını da söz konusu Türk vatandaşın polis ateşiyle öldürüldüğünü paylaştı.

İşgalciler, saldırıda bulunduğu iddia edilen kişinin kaldığı Doğu Kudüs'teki otele baskın düzenlerken olayla ilgili soruşturmayı sürdürdüğünü açıkladı.
 

Editör: Mehmet Öztürk