Diyanet İşleri Başkanlığı ile Vakıf Katılım arasında düzenlenen iş birliği kapsamında Düzce'de 4-6 Yaş Kur’an Kursları’nda öğrenim gören öğrencilere yönelik "100. Yılda Çocuklarımızla 100 Şenlik" etkinliği Prof. Erol Güngör Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

İl Müftüsü Osman Aydın’ın açılış konuşmaları ile başlayan programda kadim kültürümüzde var olan oyunların ve mizah karakterlerinin gelecek kuşaklara tanıtılarak kültürel unsurlar ve değerler aktarıldı.

100. Yıl Şenlik Düzce 11

Salon içi ve salon dışı olarak planlanan geniş organizasyonda Hacivat-Karagöz, Hasrettin Hoca gibi karakterlerle çocuklara renkli sunumlar yapıldı.

Çocukların her anını gözünü kırpmadan izledikleri program sonunda Vali Yardımcısı Ömer Sağlam yıl sonu yapılan geniş katılımlı şenliğin çocuklara olumlu duygular kattığını söyledi.

Salon dışında 22 kursun yıl boyunca yaptıkları el emekleri sergilendi.

100. Yıl Şenlik Düzce 22

Büyük bir şölen havasında geçen etkinlikler oyun alanları, palyaço gösterisi, osmanlı macunu, dondurma ile patlak mısır ikramı gibi birçok etkinlikler düzenlendi. Ailelerin de büyük coşku içinde olduğu görüler program Düzce Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünün hazırladığı kadim oyunlarla çocuklar doyasıya eğlendi.

Etkinliğe Düzce Valisi Selçuk Aslan, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Vali Yardımcısı Ömer Sağlam, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Burçin Sarıcan ve 22 Kur’an Kursundan toplam 880 öğrenci ile aileleri katıldı.

Editör: Ömer Ceylan