VAV TV’de ekranlara gelen “İftar Vakti” programının konuğu olan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Başkanlık görevine getirildiği andan itibaren dijitalleşmeye ağırlık verdiklerini ve Dijital Yayınlar Daire Başkanlığı’nı kurduklarını söyledi.

Hafızlık Eğitimi Daire Başkanlığıyla birlikte Dijital Yayınlar Daire Başkanlığını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla kurduklarını dile getiren Başkan Erbaş, şunları söyledi:

- İlk işimiz dijitalleşme oldu

Diyanet İşleri Başkanlığı emanetini üzerimize aldıktan sonra ilk işimiz dijitalleşmeye yönelik oldu. Dijital Yayınlar Daire Başkanlığı kurduk. Hem de Hafızlık Eğitimi Daire Başkanlığı ile Dijital Yayınlar Daire Başkanlığını birlikte kurduk. Sayın Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun kendilerine konuyu anlattım ve onay verdi hemen darilerimizi kurduk elhamdülillah. Tabi Diyanet televizyonumuz var bizim, o da dijital bir ortamdır. Televizyonumuzu zenginleştirmeye çalıştık. Üç tane radyomuz var, Diyanet Radyo, Risalet Radyo ve Kur’an Radyo. Kur’an radyomuz 24 saat Kur’an okur ve mealini verir açıklamalar yapar, risalet radyomuz 24 saat hadis okur.

- Artık çağ, dijital çağ

Sonra Dijital Yayınlar Daire Başkanlığımızı kurduk. Artık çağ, dijital çağ, yapay zeka çağı. Ben vaizlerimize, hocalarımıza diyorum ki: camide bir vaazı 100 kişiye 500 kişiye yaparsınız gider. Ama dijital ortamda yaptığınız 10 dakikalık vaazın milyonlarca kişiye ulaşması mümkün.

- Dijital dairemiz planlamalar yapıyor

Dijital Yayınlar Daire Başkanlığımız şu anda bu konulara eğiliyor. Vaizlerimizden, imamlarımızdan özellikle takipçi sayıları çok olan hocalarımızı hem de geçen hafta, yani hemen Ramazan’dan bir hafta önce Ankara’da, Başkanlıkta topladık. Onları tek tek sabahtan öğleye kadar dinledim. Ne yapıyorsunuz? Nasıl yapıyorsunuz? yaptıklarını dinledim. Şimdi Dijital Yayınlar Daire Başkanlığımız onlara bir planlama yaptı. Hem sunumu hem vizyonu hem takdimi güzel iyi olan hocalarımızı belirledik.

- Dijital vaaz ve irşat dönemini başlattık

Dijital Yayınlar Daire Başkanlığımızın belirlediği bu hocalarımızla biz, dijital irşat dönemini başlattık elhamdülillah. Çok etkili oluyor 3 dakikalık 5 dakikalık oradaki bir sunum.

Bizim dijital ortamlarda 7- 8 tane (Instagram, Facebook, Twitter, TikTok, YouTube, Threads, WhatsApp, Bip, Telegram) hesabımızda, çekilen bu irşat programlarını Dijital Yayınlar Daire Başkanlığımız hemen "Diyanet Dijital" hesaplarından paylaşıyor, on binlerce seyrediliyor, bu çok önemli bunu daha da geliştireceğiz inşallah.

Editör: Adil Elzerey