KURBAN

Terör Mağduru Bölgeden Gelen Çocuklar Çanakkale Şehitliği’nde Duygulandı

Abone Ol

Terör Mağduru Bölgeden Gelen Çocuklar Çanakkale Şehitliği’nde Duygulandı

Yazımda Kardeşlik Var projesi kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV işbirliğiyle terör mağduru bölgelerdeki çocuklar İstanbul ve Ankara’da misafir ediliyor.

İstanbul’da yaz kampına alınan çocuklara farklı etkinlikler düzenleniyor. İstanbul Müftülüğü tarafından Çanakkale şehitliğine götürülen çocuklar, ecdadımızın doğusuyla batısıyla nasıl birlik ve beraberlik içinde vatan müdafası yaptığını müşahede etti.

Tarihle buluşan çocuklara, Türkiye Diyanet Vakfı 2018 İyilik Ödülleri’nde çocuklarla ilgili projelerinden dolayı ödüle layık görülen İmam hatip Mustafa Uçkan eşlik etti. Uçkan; önce 230 kız öğrencinin bir gün sonrada 330 erkek öğrenciyi Çanakkale gezisine götürdüklerini söyledi.

Uçkan: İstanbuk müftümüz Hasan Kâmil Yılmaz hocamız bir gün öğrencilere bir isteklerinin olup olmadığını sormuştu. Normalde İstanbul Müftülüğümüz terör mağduru bölgelerden gelen öğrencilere yönelik her hafta il içi iki kültür gezisi düzenliyordu. Öğrenciler Müftü Bey’in sorusu üzerine Çanakkale’ye gitmek istediklerini söyledi. Hasan hocamız da inşallah öğrencilerin bu isteklerini yerine getireceğini söyledi ve bu geziyi düzenledi. Dedi.

İstanbul 15 Temmuz Derneği’nden Destek İstanbul Müftülüğü’nün sponsor olduğu gezi programına İstanbul 15 Temmuz Derneği ve Çanakkale Eceabat Müftülüğü destek verdi.

Gezi Duygu Dolu Anlar Çanakkale şehitliğini gezen öğrencilere özellikle kendi bölgelerinden gelip şehit düşmüş askerler hakkında bilgiler paylaşıldı. Belki köylerinden belki akrabalarından şehitler olabileceği yönünde bilgiler verilirken öğrenciler duygu dolu anlar yaşadı.