İstanbul Müftülüğü

Esenler'de icazet alan 105 hafız umreye gönderilecek

İstanbul Esenler’de hafızlık eğitimini başarıyla tamamlayan 105 erkek hafız öğrenci, düzenlenen icazet merasimiyle hafızlık icazetlerini aldı.

Abone Ol

Esenler İlçe Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında hafızlık eğitimlerini tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen hafızlık tespit sınavlarında başarılı olan öğrenciler için Hazreti Hatice Camii’nde düzenlenen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

İcazet merasimi, hafızların Esenler Meydanı’nda mehteran takımı eşliğinde gerçekleştirdiği yürüyüşle başladı.

Ayasofya-i Kebir Camii İmam Hatibi Ferruh Muştuer, Büyük Çamlıca Camii İmam Hatibi Kerim Öztürk ve Beylerbeyi Abdullah Ağa Camii İmam Hatibi Ekrem Öztürk tarafından Kur’an-ı Kerim ziyafeti sunuldu.

Programda konuşan İstanbul Valisi Davut Gül, böylesine anlamlı bir merasimde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek hafızları, ailelerini ve emek veren hocalarını tebrik etti. Vali Gül ayrıca icazet almaya hak kazanan 105 hafızın tamamına ve hocalarına umre hediyesi müjdesini verdi.


Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet İshak Demir ise hafızları, ailelerini ve hocalarını tebrik ederek, Kur’an hafızlarının İslam ümmetinin en kıymetli emanetlerinden biri olduğunu belirtti. Hafızlığın büyük bir nimet ve aynı zamanda önemli bir mesuliyet olduğunu ifade eden Demir, genç hafızların ilim, ahlak ve güzel örneklikleriyle topluma rehber olmaları gerektiğini vurguladı.

Esenler Müftüsü İbrahim Özen, hafızlığın sadece Kur’an-ı Kerim’i ezberlemekten ibaret olmadığını, aynı zamanda Kur’an ahlakıyla yaşamanın ve onu hayatın merkezine almanın büyük bir sorumluluk olduğunu ifade etti. Hafız yetişmesinde büyük emek sarf eden ailelere, hocalara ve Kur’an kurslarına teşekkür eden Müftü Özen, hafızların ömür boyu Kur’an’ın hizmetkarı olmaları temennisinde bulundu.

Reisülkurra Mustafa Demirkan’ın yaptığı dua ile sona eren programda hafızlara çeşitli hediyeler takdim edilirken, katılımcılara da ikramlarda bulunuldu.

İcazet merasimi, hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.