Ülke genelinde olduğu gibi Rize il ve ilçe müftülüklerince tüm cami ve Kur’an kurslarında açılan Yaz Kur'an Kursları, düzenlenen kapanış programları ile taçlandırıldı.

Rize Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesindeki program Yaz Kur’an Kursu öğrencisi İsmail Berk Peker’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

rize_yaz_kk_kapanis_1

- "15 bin 885 öğrenci Kur’an’la buluştu"

Burada konuşan İl Müftüsü Naci Çakmakçı, "3 Temmuz-11 Ağustos 2023 tarihleri arasında ilimiz genelinde gerçekleştirilen yaz kurslarında bin 73 sınıfta 15 bin 885 öğrencimiz Kur’an’la buluştu, dini bilgiler öğrendi, milli ve manevi değerleriyle tanışıp, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerinde bulundu. Bugün burada şenlik havasında gerçekleştirdiğimiz programda öğrencilerimiz; yüz boyama, ebru sanatı, zekâ oyunları, bilmece, bulmaca, bilek güreşi, futbol, basketbol, sokak oyunları ve benzeri oyunlarla doyasıya eğlendi. Emeği geçen din görevlilerimize, Gençlik Koordinatörlerimize, Manevi Danışmanlarımıza, Türkiye Diyanet Vakfı Gönüllülerimize ve Gençlik Merkezi Gönüllülerimize teşekkür ediyorum. 6 hafta boyunca kurslarımıza devam eden öğrencilerimizi ve fedakârca çalışan tüm din görevlilerimizi tebrik ediyorum." dedi.

Program, yarışma ve etkinliklerin ardından yapılan ikramlar ile sona erdi.

rize_yaz_kk_kapanis_3

rize_yaz_kk_kapanis_4

Editör: Rize Müftülüğü