Öğretim üyesi olan Carla Martoni Mendes, tarihi ve turistik mekanları gezmek için geldiği İstanbul’da, camileri gezdiğini, orada ezan seslerini duyduğunu ve etkilendiğini söyledi. Ardından Nevşehir’e geldiğini, burada da aynı şekilde ezanları duyduğunu, salaları duyduğunu, özellikle Müslümanların inançlarını araştırdığını, bunlardan çok etkilendiğini belirtti.

Müslüman olmaya karar veren Mendes Nevşehir İl Müftülüğüne başvurdu. Burada Mendes için düzenlşenen "İhtida Merasimi"nde İl Müftü Vekili Selami Kurt tarafından İslam’ın temel inanç ve ibadet esasları ile ilgili bilgiler verildi. Ardından Kelime-i Şehadeti okuttu ve manasını açıkladı.

Portekizli Kadın Nevşehirde Müslüman Oldu 33

Müslüman olan Carla Martoni Mendes "Meryem" ismini aldı. Meryem’in, Müslüman olma sevinciyle Kur’an-ı Kerimi alınca defalarca öpmesi ve bağrına basması merasimde duygu dolu anların yaşattı.

Portekizli Kadın Nevşehirde Müslüman Oldu 22

Merasim sonunda İl Müftü Vekili Selami Kurt, Müslüman olan Meryem'i, tebrik ederek "İhtida Belgesi" ile Başkanlık yayınlarından Portekizce ktaplar hediye etti.

İhitda merasimi sırasında İl Müftü Yardımcıları Nurcan Solak, Mahmut Taşyapan ve Carla Martoni Mendes’in arkadaşları da hazır bulundu.

Editör: Ömer Ceylan