Diyanet İşleri Başkanlığınca ailenin kurulması, korunması ve desteklenmesi amacıyla hazırlanan “Evliliğe İlk Adım Seminerleri” il ve ilçe müftülükleri koordinesinde ülke genelinde devam ediyor.

Bu kapsamda Konya İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosunca, yeni evlenen ve düğün hazırlığı yapan çiftlere yönelik “Evliliğe İlk Adım” semineri düzenlendi.

Çevrim içi gerçekleştirilen seminer, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge'nin ilk dersiyle başladı.

Adrb Konya 11

Çiftlere hitap eden İl Müftüsü Öge, yeryüzünde en kutsal kurumun aile olduğuna ifade etti. Öge, "Diyanet İşleri Başkanlığı ve Konya İl Müftülüğü olarak ailenin kurulması, korunması, güçlendirilmesi ve devamlılığının sağlanması konusunda Aile ve Dini Rehberlik Merkezimizle beraber topluma dini ve ahlaki bilgi çerçevesinde öncülük ediyoruz." dedi.

İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, evlilik sürecinde karşılaşılabilecek problemler ve çözüm önerilerini örneklerle anlatarak katılımlarından dolayı  nişanlı ve yeni evli çiftlere teşekkür etti.

"Huzurlu Aile, Güvenli Toplum, Güvenli Gelecek" sloganı ile nişanlı ve yeni evli çiftler için düzenlenen seminer 8 dersten oluşmakta olup seminer sonunda katılımcılara belge verilecek.

Editör: Ömer Ceylan