Hacıveyiszede İlim ve Kültür Vakfı bünyesinde hizmet veren İmam Şâtıbî Kıraat Araştırma Merkezi’nde Şeyhu’l Kurra Mithat Aça ve Hacıveyiszade Camii Baş İmam Hatibi Mehmet Çaba riyasetinde Aşere Takrib Tayyibe eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere yönelik Selçuklu Hacıveyiszade Erkek Kur’an Kursu Konferans Salonu’nda icazet belge takdim merasimi gerçekleştirildi.

Aşere Kursu Mezun 22

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program açılış ve selamlama konuşmalarıyla devam etti.

Aşere Kursu Mezun 44

Programda konuşan İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, Aşere Takrib Tayyibe eğitimi veren hocalarına ve eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere teşekkür ederek başarılarından dolayı tebrik etti.

Aşere Kursu Mezun 33

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafiz Osman Şahin ise kıraat ilminin önemimden bahsetti. Kıraat ilminin nesilden nesile aktarılan önemli bir ilim olduğunu ifade ederek Kur’an ile meşgul olanların ümmetin en şereflileri olduğunu dile getirdi.

Program, emekli Başvaiz Dr. Abdurrahman Büyükkörükçü’nün yaptığı duanın ardından kursiyerler Şeyhu’l Kurra Mithat Aça'nın elinden icazet belgelerini aldı.

Aşere Kursu Mezun 55

Program sonrasında Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafiz Osman Şahin, İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge ve Selçuklu İlçe Müftüsü Selim Yazıcı, Hacıveyiszede İlim ve Kültür Vakfı’nın kütüphanesini gezerek yazılan eserleri inceledi.

Editör: Ömer Ceylan