Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda manevi danışmanlık ve rehberlik hizmetlerinden faydalanarak Kur’an-ı Kerim öğrenen ve hafızlıklarını tamamlayan hükümlüler düzenlenen törenle icazetlerini aldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan tören; hadis demeti gösterisi ve slayt sunumu ile devam etti.

konya-cezaevi-hafız-33

Programda bir konuşma gerçekleştiren ve Hayat Boyu Eğitim politikasının önemine değinen Vali Vahdettin Özkan, "Hayat boyu eğitim dediğimiz zaman sadece okullarda değil hayatımızın her alanında eğitime erişilebilir bir ortamın oluşturulması ilk etapta akla geliyor. Burada da hayat boyu eğitimin çok önemli örneklerinden birisini görmekteyiz. Ceza İnfaz Kurumlarında bulunan hükümlülerin eğitim hizmetine erişebilir olmasının çok önemli ve anlamlı olduğunu vurgulamak istiyorum. Öncelikle hafız olan kardeşlerimizi tebrik ediyoruz. Emek veren bütün hocalarımıza, kurum temsilcilerimize, Adalet Bakanlığımıza ve Diyanet İşleri Başkanlığımıza teşekkür ediyoruz." dedi.

Vali Vahdettin Özkan, "Ezeli kadim kitabımızın hıfz edilmesi ve yaşanması yüksek derecede toplumun teveccühüne mazhar olmaktadır. Devletimizin; eğitimi yaygınlaştırması ve erişimini kolaylaştırmasının çok kıymetli olduğunu ifade etmek istiyorum." şeklinde konuştu.

konya-cezaevi-hafız-22

Hafızları tebrik eden Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Genel Müdürü Dr. Şahin Kondi ise manevi danışmanlık ve rehberlik hizmetlerinin öneminden bahsederek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Adalet Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında talep eden hükümlü ve tutuklulara ceza infaz kurumlarında manevi danışmanlık ve rehberlik hizmetleri sunuluyor. Bu kapsamında Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda Kuran-ı Kerimi ezberleyerek hafızlıklarını tamamlayan 3 hükümlünün icazet belgeleri Vali Vahdettin Özkan ve protokol üyeleri tarafından verildi.

konya-cezaevi-hafız-11

Program, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge’nin yaptığı dua ile sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan