Adıyaman İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezi TDV-KAGEM organizesinde "Kaynaşma, Kardeş Olma ve Empati Yapma" programı düzenledi.

adıyaman-engelli-sınıf-22

İnandı Camii'nde düzenlenen programa katılan İl Müftüsü Dr. Mevlüt Haliloğlu, engellilerin sadece bir gün hatırlanmaması gerektiğini belirterek şöyle konuştu:

"Allah katında değer, kişinin kalbinde taşıdığı sevgidedir. Sizler bu topluma Allah'ın birer emanetisiniz. O nedenle bizler emanet bilinciyle sizlere özel önem veriyoruz. Allah'a ibadet etmek isteyen kardeşlerimize en güzel imkanı sunmak için buradayız. Bu Rabbimizin bir imtihanıdır.

Peygamber Efendimiz, dış görünüşe değil, ehliyete ve liyakate bakmıştır. Bu konuyla ilgili sahabenin hayatında birçok örnek vardır. Allah Resulü, gözleri görmeyen Abdullah İbn Ummü Mektum'u kendi yerine defalarca vekil olarak bırakmıştır. Aynı şekilde ortopedik engelli olan Muaz b. Cebel’i Yemen'e vali olarak görevlendirmiştir. Bu örneklerden ibret alarak hayatımızı şekillendirmemiz gerekir."

Müftü Haliloğlu, "Sevginin kardeşliğin, kaynaşmanın hiçbir engel tanımadığını, asıl engellerin insanların; acılarını, dertlerini kederlerini görmezden gelmek kalpte hissetmemek olduğunu söyleyerek, Ne mutlu gönül gözüyle bakabilen insanlara." dedi.

Editör: Ömer Ceylan