Rize İkizdere İlçe Müftülüğü koordinesinde hayırsever iş insanının destekleriyle inşası tamamlanan İkizdere Kubbeli Camii 4-6 Yaş Kur’an Kursu için açılış töreni düzenlendi.

Program Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İlçe Müftüsü Nizamettin Keskin’in açış konuşmasıyla başladı.

İl Müftüsü Naci Çakmakçı programda gerçekleştirdiği konuşmada, 4-6 Yaş Kur’an kurslarının önemine değinerek bu kurslarda sevgi, saygı, merhamet, yardımlaşma, paylaşma ve hoşgörü gibi başlıklar altında değerler eğitimi verildiğini ifade etti.

ikizdere_4_6_yas_kk_2

Müftü Çakmakçı, "İkizdere'miz için ihtiyaç olan 4-6 Yaş Kur’an kursumuzun açılışıyla Rize il geneli kurs sayımız 35’e, sınıf sayımız ise 100’e yükselmiş oldu. İl genelinde 4-6 yaş kurslarımızda bugün itibarıyla bin 510 öğrencimiz kayıtlı olup eğitim öğretime devam etmektedir. İkizdere Merkez Kubbeli Camii müştemilatında yapılan kursun inşasında emeği geçen ve bunun gibi hayır işlerinde öncülük eden herkesten Allah razı olsun. Rabbimizin bize emaneti olan çocuklarımız, bu dünyadan göçüp gittiğimizde amel defterimizin açık kalmasını sağlayacak sadaka-i cariyemizdir. Onun için çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmeliyiz. Onların yetişeceği eğitim yuvalarının sayısını artırmalıyız." dedi.

Çakmakçı, "Kursun yapılmasında desteklerini esirgemeyen başta Sayın Kaymakamımız Mustafa Salih Bayram olmak üzere, Belediye Başkanımız Hakan Karagöz’e, hayırsever iş insanımız Harun Tavukçu’ya, İlçe Müftümüz Nizamettin Keskin’e ve İkizdere halkımıza şükranlarımı sunuyor, bu eğitim yuvasında vatanına, milletine, din ve mukaddesatına gönülden bağlı nesiller yetişmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum." şeklinde konuştu.

ikizdere_4_6_yas_kk_3

İlçe Kaymakamı Mustafa Salih Bayram ise "Çocuklarımız için yapılan her yatırım geleceğimize yapılan yatırımdır. Bu güzel mekanın ilçemize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yapılan dua ve kurdele kesimi ile açılışı gerçekleştirilen kursun sınıfları gezilerek miniklerle hasbihal edildi ve cami müştemilatında yetişkin kadınlara yönelik açılan sınıf da ziyaret edildi.

ikizdere_4_6_yas_kk_4

Editör: Rize Müftülüğü