Alaca Kaymakamlığı ve Alaca Belediyesi organizesinde tüm kamu kurum ve kuruluşları ile STK, dernek, kooperatif ve oda başkanlıklarının ettiği "Öğrenme Şenliği"nin ikincisine ilgi yoğundu.

Alaca Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen şenliğe, Çorum Vali Yardımcısı Erdoğan Kanyılmaz, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Alaca Kaymakamı Hicabi Aytemür, Alaca Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, Alaca Müftü Vekili Murat Darılmaz, kurum amirleri, Müftülük personeli, STK temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

alaca-öğrenme-şenlği-11

- Müftülük standına yoğun ilgi

Alaca İlçe Müftülüğü de, şenliğe katılarak bir tanıtım standı kurdu.

Öğrenciler tarafından yoğun ilgi gören stantta Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından "Cim" ve "Diyanet Çocuk" dergileri ile yeni açılan TRT Diyanet Çocuk kanalının tanıtımı yapıldı.

Müftü Vekili Darılmaz, standı ziyaret eden öğrencilerle yakından ilgilenerek Diyanet İşleri Başkanlığının çocuk dergilerinden hediye etti.

alaca-öğrenme-şenlği-22

Yaklaşık 12 bin kişinin katıldığı şenlikte; mehteran gösterisi, sahne ve orta oyunları, müzik dinletisi, folklor gösterilerinin yanı sıra başarılı öğrencilere ve depremzede çocuklara hediyeler verildi.

Editör: Ömer Ceylan