Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği, Dini Kurumlarla İş üzre Devlet Komitesi ve Kafkas Müslümanları İdaresi tarafından Bakü Şehitlik Camii'nde "Tüm Şehitlerimizi Anma, Hatim ve Dua" programı düzenlendi.

Bakü Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri İhsan Açık, açılış konuşmasında Kuran ziyafetinin şehitlere olan vefa borcunu yerine getirmek ve onların unutulmadığını göstermek olduğunu belirtti. Ay boyunca 425 hatim okunduğunu ve dua edileceğini bildirdi.

Şehitleri rahmetle anan Açık, her ayın son pazar günü geleneksel olarak Kur'an ziyafetinin düzenlendiğini ve bu güzel geleneğin devam edeceğini vurguladı.

Dini Kurumlarla İş üzre Devlet Komitesi Şube Müdürü Cahandar Elifzade, programı düzenleyenlere teşekkür etti ve tüm şehitlere Allah'tan rahmet, şehit ve gazi ailelerine sabır diledi. Türkiye'den gelen misafirleri selamladı. Konuşmasında şehitlerin bizim gurur kaynağımız olduğunu ve onları anmanın ve hatırlamanın hepimizin borcu olduğunu bildirdi.

Bakü Şehirlik Cami Hatim Duası 11

Diyanet İşleri Başkanlığı, Başkanlık Müşaviri ve TDV Mütevelli Heyet Üyesi Doç. Dr. Fatih Kurt, programa katılımcılarını selamladı, birlik ve beraberlik için dualar etti. Konuşmasında şehitlik mertebesinden bahsederek Kur'an-ı Kerim ve Peygamberimizin hadislerinde şehitlik mertebesinden bahsedilen ayet ve hadisleri katılımcıların dikkatine sundu. Bakü'deki şehitlikleri ziyaret ederken Çanakkale ruhunun burada da yaşandığını belirtti. Tarih boyunca kardeşliğimizin var olduğunu ve her zaman birbirimize yardım ettiğimizi söyledi. Birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz daim olsun dedi. Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın selamlarını iletti.

Daha sonra Kafkas Müslümanları İdaresi Nesimi Bölge Kadısı, Ejderbey Camii İmam Hatibi Azer Nafiyev, Haydar Camii İmam Hatibi Rza Rzayev, Nerimanov Cuma Camii İmam Hatibi Araz Abdullayev ve Sadiq Ramizoğlu tarafından Kur'an-ı Kerim Tilaveti sundu. Tüm kıraatlerin ardından Şehitlik Camii İmam Hatipleri tarafından okunan ayetlerin Azerbaycan dilinde meali programa katılanların dikkatine sunuldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Başkanlık Müşaviri ve TDV Mütevelli Heyet Üyesi Doç. Dr. Fatih Kurt tarafından tüm şehitler için dua edildi.

Editör: Ömer Ceylan